Gelibolu’da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kurulan Umut İlmi Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Camikebir mahallesinde kutlu...

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kurulan Umut İlmi Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Camikebir mahallesinde kutlu doğum haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum etkinliği nedeniyle mahallenin ortasında düzenlenen etkinliği damgasını vuran ise, bu gece için 1 aydır hazırlanan ve yeni kurulan Gelibolu Roman İlahi Grubu oldu. Etkinlik ilçedeki merkez cami imamı Ahmet Evirgen ile emekli imamlardan İhsan Özdoğan’ın Kuranı Kerim Tilaveti okumasının ardından yine merkez cami imamlarından Mehmet Mutlu’nun kutlu doğum hakkında ve İslami bilgileri vermesinden sonra ilahilere geçildi.

Reklam
Reklam

Gelibolu’daki Roman müzisyenler Tarkan Sayan ve arkadaşları tarafından kurulan Roman İlahi Grubu gecede çok iyi bir performans gösterdi. Grubun solistleri Suat Gülercan ve Uğur Mennuş, söyledikleri ilahileri ile taktir topladılar. Grubun lideri Tarkan Sayan, “Daha önce hiç böyle bir şey denememiştik. Geceyi düzenleyen dernek bize böyle bir teklifte bulundu. Bizde Kabul ettik ve çalışmalara başladık. Yaptığımız bir kaç provadan sonra bu işi yapabileceğimizi anladık ve bu geceye hazırlandık. Bu geceden bir gece öncede İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum gecesinde de sahne aldık. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Umut İlmi Araştırmalar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye , Camikebir Mahallesi Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Kurt'un aracılığı ile merhum eski belediye başkanı Turhan Mildon'un anısına oğlu Mert Mildon sponsor oldu. Etkinliğe Gelibolu Ak Parti ilçe başkanlığına atanan Mahmut Çetin, eski başkanlardan Şenol Tosun, Yusuf Koçin eski yönetimden Osman Kayışoğlu, Serhat Sürücü, Hikmet Çorbacı, Cemal Aksay'da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: