Gelibolu'da sular 4 metre çekildi

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde suların 4 metreye yakın çekilmesi yüzünden Eğritaş mevkiinde kum tepecikleri oluştu.

Eğritaş Bölgesi'nde balıkçılık yapan Naci Çakmak (56) adlı vatandaş, deniz çekilmesinin uzun zamandır devam ettiğini ve bu sebeple sandallarının kuma oturduğunu söyledi. Naci Çakmak, denizin çekilmesi nedeniyle bulundukları bölgenin büyük bir kesiminde kum tepeciklerinin oluştuğunu ve balıkçı barınaklarının bulunduğu bu bölgeye teknelerini bağlayan balıkçıların teknelerini denize çıkartmakta güçlük çektiklerini anlatarak, "Çekilme uzun bir zamandır devam ediyor. Bu doğa olayının neden kaynaklandığını ve bu zamana kadar bu kadar uzun sürmeyen çekilmenin, bu yıl neden daha fazla olduğunu merak ediyoruz. Bu konuda ilçemizde araştırma yapacak bir kurumun olmadığını bildiğimiz için, sesimizi basın yoluyla duyurmak ve konuya bir açıklık getirilmesini istedik" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada Hamzakoy sahili ve Feneraltı mevkiindeki kayalıklar bölgesinde de çekilen deniz nedeniyle, sahil şeridinde yaklaşık 4 metrelik bir çekilmenin olduğu, çok sayıda kayanın da su yüzüne çıktığı görüldü. Çanakkale il merkezinde de denizin çekilmesi yaklaşık bir aydır devam ediyor.