Gelibolu'da, "Tarla Günü" Düzenlendi

ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarla Günü" düzenledi.

ÇANAKKALE (A.A) - Gelibolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarla Günü" düzenledi.

Karainebeyli köyünde, etkinlikler kapsamında, kadın üretici Ersin Kahyaoğlu ilk kez yetiştirdiği sırık domatesleri Kaymakam Namık Kemal Nazlı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Yılmaz ile davetlilere gösterdi.

Yılmaz, sırık domatesi demonstrasyonu kapsamında üreticilerden Kahyaoğlu'nun 1,5, Yıldız Salkın'ın 2, Kayhan Saltıklı'nın ise 1,5 dönüm olmak üzere 5 dönüm arazi üzerinde sırık domatesi yetiştirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Karainebeyli köyünde uygulanan projenin toplam maliyetinin 3 bin 15 lira olduğunu belirten Yılmaz, projelere destek olanlara teşekkür etti.

Kahyaoğlu'na ait bahçeden kendisi domates toplayan Kaymakam Nazlı, "Üreticimizi canı gönülden kutluyorum. Çok güzel bir bahçe olmuş. Sırık domatesin çok verimli olduğunu gördük. Örnek bir bahçe olmuş" dedi.

Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: