Gelibolu'dan Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Işık Özlem Oğuz, simit satarak okul harçlığını çıkarıyor. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Işık Özlem Oğuz, simit satarak okul harçlığını çıkarıyor. Mersin'in Anamur ilçesinden önceki yıl gelip, okulun muhasebe bölümünü kazanan Oğuz, ikinci yılında masraflarının artması ve ailesine fazla yük olmamak için ilk olarak bir fırında çalışmaya başladı. Ailesinin ekonomik durumunun kötü olmadığını belirten Oğuz, "Çalışmayı ve kendi ayaklarımın üzerinde durmayı seviyorum. Gelibolu'da ikinci yılım. Halkı yardım sever. İş bulmakta fazla zorluk çekmedim. Fırında kasiyerlik yapıyorum. Haftada iki kez kurulan pazarlarda da simit satıyorum" dedi. - Okullara geri kazanım kutuları dağıtıldı Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ambalaj atıklarını geri kazanabilmek için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında okullara geri kazanım kutuları dağıttı. Özacar, "Ambalaj atıkları çöp değildir" sloganıyla yürütülen uygulama kapsamında. 75. Yıl ve 26 Kasım ilkokulları ile Anadolu Lisesine geri kazanım kutularını kendisi teslim etti. Çalışmalar çerçevesinde öğretmenlere ve öğrencilere bilgilendirme toplantıları yapılıp, geri kazanımın öneminin anlatılacağını ifade eden Özacar, "Çöpü, evlerden itibaren ayrıştırmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Şehrin çeşitli noktalarına ambalaj atığı ayrıştırma kafesleri ve kumbaraları konuldu. Kağıt, karton, cam, metal, plastik atıklar bu kafes ve kumbaralarda toplanıp, değerlendiriliyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz