Gelin 13, damat 14 yaşında

Samsun’da 13 yaşındaki G.K. adlı kız ile 14 yaşındaki C.T. ailerinin rızasıyla birlikte yaşamaya başladı.

G.K. geçen Eylül ayında hamile kalıp doğum yapınca hastane yetkilileri yaşı küçük olduğu için durumu polise bildirdi. İki çocuğun ailesi ve C.T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan aileler, çocuklarının birbirlerini sevdiklerini ve izin vermemeleri halinde kaçacaklarını söylemeleri üzerine birlikte yaşamalarına göz yumduklarını söyledi. G.K. ise 2 yıldan bu yana birlikte yaşadığı C.T.'yi sevdiğini ve yaşının 18 olması halinde resmi nikah yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Olay, Samsun'daki Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. G.K, mahalleden arkadaşı olan C.T. ile 2 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra evlenmeye karar verdi. C.T.'nin ailesi, kızı ailesinden istedi. Kızın ailesi çocukların birlikte yaşamasına izin verip, düğün yaptı. C.T.'nin ailesinin evinde birlikte yaşamaya başlayan çocuk yaştaki çift geçen yıl Eylül ayında bir erkek çocuk sahibi oldu.

Doğum yapmak üzere Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen G.K.'nın yaşının küçük olduğunu gören doktorlar, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine G.K. ile cinsel ilişkiye giren C.T. ve iki çocuğun ailesi hakkında ‘Cinsel istismar ve cinsel istismara yardım etmek' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan C.T. ve annesi 53 yaşındaki Aynur T., babası 55 yaşındaki Sezai T. ve G.K. katıldı. Aynur T. ve eşi Sezai T. oğlu ile G.K..’nın birbirlerini sevdiklerini, anlatırken “Oğlum, evlenmek istediklerini söyledi. Biz de yaşının küçük olduğunu, önünde askerlik olduğunu söyleyerek karşı çıktık. Kaçıp evleneceklerini söyledi. Biz de gidip kızı istedik. Onlarda verdi. Çaresiz kaldığımız için birlikte yaşamalarına göz yumduk” diye ifade verdi. Duruşmaya katılan C.T. de, G.K.'yı sevdiğini söyleyerek, “Resmi nikah için yaşlarımızın 18 olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşmaya G.K.'nın annesi annesi 30 yaşındaki Cavidan K. ve babası 32 yaşındaki Cüneyt K. gelmedi. G.K., kimseden şikayetçi olmadığını, kendi isteği ile C.T. ile ilişkiye girdiğini anlatırken, “2 yıllık arkadaşlık sonucunda evlemeye karar verdik. Ailelerimiz evlenmemize karşı çıktı. Ancak biz kaçacağımızı söyleyince rıza gösterdiler. 2008 yılı Ocak ayından itibaren kendisiyle karı- koca hayatı yaşıyoruz. Geçen yıl bir çocuğumuz oldu. Halen daha aynı evde kalıyoruz. Yaşımızı doldurunca da evleneceğiz” dedi. Mahkeme, gelmeyen kızın anne ve babasının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.