Gelin - Kaynana Anlaşmazlığının Nedenleri!

Gelin - kayınvalide anlaşmazlığının nedenleri gün yüzüne çıktı!

Gerçekleştirdiğimiz anketimize “Kayınvalidenizle en çok neden anlaşamıyorsunuz?” anketine 9154 kişi katıldı. Buna göre, kadınların yüzde 67.2’si kayınvalideleriyle anlaşamadığı, yüzde 32’sinin de anlaştığını belirlendi.

Ankete göre, kayınvalide ile en büyük anlaşmazlık nedeni ‘çok karışması’ olarak belirtildi. Bu nedenle sorun yaşayanların oranı yüzde 18.2 oldu. Oğlunu kıskanan kayınvalideler ise, hala var ve bu nedenle anlaşamazlık yaşadığını belirtenlerin oranı yüzde 13.7 oldu. Kuşak farkı nedeniyle anlaşamadığını belirtenlerin oranı yüzde 12.1 olurken, gelinini sevmediği ve beğenmediği için anlaşamayanların oranı yüzde 8.2 oldu. Ankete göre , gelini kıskandığı için anlaşmazlık yaşayanlar ise hiç de az değil. Katılımcıların yüzde 7.3’ü bu nedenle sorun yaşadıklarını belirtti..

Reklam
Reklam

Ankete katılanların yüzde 5.7’si kayınvalidesi dedikoducu olduğu, yüzde 2.1’i de kötü davrandığı için anlaşamadığını kaydetti.

Öte yandan ankete göre, kayınvalidesiyle arası iyi olanların oranının da giderek arttığı ortaya çıktı. ‘Kayınvalidemle anlaşıyorum’ diyenlerin oranı yüzde 32.8 olarak gerçekleşti.

Ankete katılanlar “kayınvalidenizle en çok neden anlaşamıyorsunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi?

Çok karışıyor yüzde 18.2
Oğlunu kıskanıyor yüzde 13.7
Kuşak farkı var yüzde 12.1
Beni sevmiyor/beğenmiyor yüzde 8.2
Beni kıskanıyor yüzde 7.3
Dedikoducu yüzde 5.7
Kötü davranıyor yüzde 2.1
Anlaşıyorum yüzde 32.8