"Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" Projesi

Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yürütülen

Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yürütülen "Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun" projesi kapsamında Kütahya'ya getirilen spor tırını ziyaret ederek, öğrencilerin tişörtlerini imzaladı.

Kütahya'da bir alışveriş merkezinin otoparkında ziyarete açılan tırın bulunduğu alana İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce getirilen öğrenciler, tırdaki kupa ve fotoğrafları inceleyerek, oluşturulan minyatür sahalarda futbol ve basketbol oynadı.

Reklam
Reklam

Tırı, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile ziyaret eden Aslı Çakır Alptekin, Londra 2012 Olimpiyatları'nda kadınlar 1500 metre yarışında bitiş çizgisine ulaştığı an ile olimpiyatlarda yarışan diğer sporcularla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğinde çekilen iki fotoğrafını inceleyerek, tırın anı defteriyle öğrencilerin tişörtlerini imzaladı.

Alptekin, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TASKK tarafından il il gezilerek böyle projeler yapılmasının, geleceğin sporcuları için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Çocuk ve gençleri spora teşvik etmeye çalıştıklarını dile getiren Alptekin, "Elimizden geldiğince onlara örnek olup başarılı olabilmeleri için geçmişte yaşadıklarımı onlara aktarmak isterim. Çünkü Türkiye'de çok başarılı sporcular var. Hepsine gönülden başarılar diliyorum. İnşallah temsil ettikleri branşlarda ülkemize önemli başarılar kazandırırlar" dedi.

Tır sorumlusu Ali Şarvan da iki spor tırının, 7 Mart'ta Ankara'dan farklı yönlere hareket ederek yolculuğa başladığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Batıya hareket eden tırla Eskişehir'den sonra bir günlük program için Kütahya'ya geldiklerini belirten Şarvan, bundan sonraki duraklarının Afyonkarahisar olduğunu ifade etti.

Şarvan, çocuk ve gençleri spora, dostluğa davet etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında tırların toplam 42 ili gezeceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hadi Şengül - Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz