Gelinlikle uğurlandı, tabutla geldi

7 kişinin yanarak can verdiği kazada ölenler arasında yer alan gelin Hediye Ordulu, toprağa verildi.

Şanlıurfa'da, kıyılan nikahın ardından Samsun'a giderken, Malatya'da geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren 29 yaşındaki gelin Hedibe Ordulu, zılgıtlarla uğralandığı ailesi tarafından bu kez gözyaşları arasında toprağa verildi.

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Dugun-Yolu-Ayrilik-Oldu/963729)

Şanlıurfa'da, görücü usulüyle evlenen Hedibe Ordulu, nikah merasiminin ardından damat Hüseyin Ordulu ve ailesiyle birlikte ikamet etmek için Samsun'a minibüsle yolla çıktıkları sırada Malatya-Ankara karayolunun 18'inci kilometresinde beton elektrik direğine çarparak minibüs alev almış, feci kazada aralarında gelin ve damadın da bulunduğu 7 kişi yanarak ölmüştü.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 15 kişinin bulunduğu minibüsün içerisinde bulunan Hedibe Ordulu (29), damat Hüseyin Ordulu (44) ile damadın annesi Hatice Ordulu (70), İdris Ordulu (47), Büşra Ordulu (14), Enes Ordulu (16) ve damadın ailesinden Semiha Aydınoğlu (60) cenazeleri otopsi için Adil Tıp Kurumuna kaldırılmıştı. Bugün cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde gelin Hedibe Ordulu'nun cenazesi babaocağı olan Şanlıurfa'ya getirildi.

Beyaz gelinlik giyerek, ayrıldığı babaocağına bu kez tabutla getirilen Hedibe Ordulu'nun cenazesi Eyübiye Mahallesinde bulunan Miskinler Camisine getirildi. Burada baba Seydi Eren, kardeşleri ve yakın akrabaları tarafından kılınan cenaze namazının ardından Hedibe Eren'in cenazesi Harran kapı aile mezarlığında toprağa verildi.

5 KİŞİ DE SAMSUN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Aynı aileden 7 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı trafik kazası sonrasında ölenlerin 5'i Samsun'da gözyaşları içinde toprağa verildi.

Katliam gibi kazanın baba evi olan Samsun'un Terme ilçesi Eğerceli köyünde gözyaşı sel olup aktı. Ölen Hüseyin, İdris, Büşra, Enes ve Hatice Ordulu'nun cenazeleri evlerinin önündeki köy meydanına getirilerek tabutları yan yana dizildi. Anne, çocukları ve torunlarının cenazesi öğle namazına müteakip köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Yukarıtaşpınar köyünde bulunan aile kabristanlığında yan yana toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Aynı kazada ölen damadın halası Semiha Aydınoğlu'nun ise Çarşamba ilçesinin Uzunlu köyünde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

İHA