Gelişen teknoloji ve geniş yollara rağmen sabırsız sürücüler kaza yapıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen bin 491 trafik kazasında 61 kişinin olay...

Emniyet Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen bin 491 trafik kazasında 61 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini, 3 bin 173 kişinin de yaralanarak hastanelik olduğunu açıkladı. Bayramdaki kaza bilançosunu değerlendiren Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Avukat Hitay Güner, “Otomotiv sektörü gelişti, araçlar modernleşiyor. Yollar da genişletiliyor, denetimler de artırılıyor, ama sürücüler kendilerine çeki düzen vermiyor. Yine sabırsız ve dikkatsiz sürücüler ölüm saçtı.” dedi.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü, 5 -9 Kasım tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili süresince ülke genelinde meydana gelen kazalarda 61 kişinin olay yerinde öldüğünü açıkladı. Rakamın artabileceğini belirten Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Avukat Hitay Güner, trafikteki olayın sürücüde düğümlendiğini söyledi. Sürücülerin sabırlı ve dikkatli olmak zorunda olduğunu anlatan Güner, herhangi bir iş yapan bir kişinin, kendisini tamamen işine verdiğini vurgulayarak, şunlara dikkat çekti: “Trafikte araç kullanan sürücü de tamamen trafiğe odaklanmalı. Basın yayın organlarında ‘kontrolden çıkan araç kaza yaptı’ haberlerini sık görüyoruz. Tamam da araç kontrolden nasıl çıkıyor? Genellikle sürücülerimiz araç kullanmaktan başka şeylerle meşgul olduğu için yoldan çıkıyor. Sürücülerimizin birçoğu maalesef araç kullanırken cep telefonu kullanıyor. Kayıtlarda geçmese bile cep telefonu kullanan sürücü dikkatini dağıtıyor ve araç kontrolünü kaybediyor.”

Gaziantep’te meydana gelen ve 5 kişinin öldüğü trafik kazasında 18 kişi kapasiteli minibüse 35 kişinin bindirildiğini hatırlatan Güner, bazı sürücülerin de kaza yapacağını bile bile yola çıktığını savundu. Hiç kimsenin başkasının hayatına kastedemeyeceğine vurgu yapan Güner’e göre, tüm dikkatini trafiğe vermeden araç kullanan sürücüler başkalarının hayatını hiçe sayıyor.

Reklam
Reklam

ARAÇLAR GÜZELLEŞTİ, YOLLAR GENİŞLEDİ AMA SÜRÜCÜLER DİKKATSİZ
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Avukat Hitay Güner, otomotiv sektöründeki gelişmelerle birlikte araçların son derece modern hale geldiğini kaydetti. Bazı araçların öndeki araca yaklaşılması durumunda otomatik olarak fren yaptığını hatırlatan Güner, “Bölünmüş yollarla birlikte alt yapı da gelişti. Emniyet birimleri denetimleri de artırıyor. Araçlar da modernize oldu. Ama sürücüler halen dikkatsiz ve sabırsız.” diye konuştu.
Yılbaşından itibaren trafik cezalarına yapılması planlanan yüzde 10’luk zammı da değerlendiren Güner, cezaların caydırıcı olmadığını söyledi. Park etme cezasıyla kırmızı ışıkta geçme cezasının bir olmayacağını belirten Güner şunları kaydetti: “Yanlış park ederse kazaya sebep olmaz, ama kırmızı ışıkta geçen araç kazaya sebebiyet verir ve başkasının canını da tehlikeye atar. Bu iki uygulama arasında ceza farkı olması lazım. Bize göre cezalar yeterli değil.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz