Gelişmiş ülkelerin başarısının altında mesleki eğitime verilen önem yatıyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Halil Göçer, gelişmiş ülkelerin başarılarının altında mesleki eğitime verdikleri...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Halil Göçer, gelişmiş ülkelerin başarılarının altında mesleki eğitime verdikleri önemin yattığını söyledi.
GTO tarafından yürütülmekte olan ‘İyi Bir Gelecek İçin Mesleğinizi Bilinçli Seçin Projesi’ kapsamında düzenlenen eğitim programlarını başarı ile tamamlayan 79 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, oda olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Göçer, oda olarak kent ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik birçok projeye imza attıklarını, bununla birlikte Gaziantep’in sosyal, ekonomik ve ticari alandaki gelişimine yönelik de önemli projeler yürüttüğünü ifade etti.
Oda olarak bugüne kadar yürüttükleri projelerin ardından özellikle iş dünyasındaki olumlu gelişme ve yansımaların kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren GTO Genel Sekreteri Göçer, şunları söyledi: “Odamız tarafından yürütülen projeler kapsamında 2010-2011 döneminde 700 kişiye eğitim verilmiş ve ilgili alanlarda istihdamları sağlanmıştır. Gelişmiş ülkelerin başarılarının altında yatan bir gerçek var. O da bu ülkelerin mesleki eğitime önem vermeleridir. Biz de Gaziantep Ticaret Odası olarak sürdürülebilir bir gelişim için mesleki eğitimin gerekliliğine inanıyoruz. Bugün burada sertifika törenini gerçekleştirdiğimiz söz konusu proje ile vasıfsız ve işsiz nüfusun iş piyasasına kazandırılması hedeflenmekte. Proje kapsamında düzenlenen eğitim programlarını 79 kursiyerimiz başarı ile tamamladılar. Bu kursiyerlerimizi tebrik ederken kendilerine bundan sonraki dönemde özellikle iş hayatlarında başarılar diliyor, projeye emeği geçenlere teşekkürü borç biliyorum.”
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de Gaziantep’te işsizliğin azaltılması ve nitelikli eleman kazandırılması noktasında İŞKUR, MEKSA Vakfı ve Gaziantep Ticaret Odası’nın önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizdi. Ortak akıl çerçevesinde yürütülen bu çalışmaların Gaziantep ve ülkenin geleceği için önemli çalışmalar olduğunu ifade eden Serin, “Biz her ne kadar bazı projelerin içerisinde direkt olarak yer almasak da bu projeleri dikkatle takip ediyoruz. Özellikle Gaziantep Ticaret Odası ve MEKSA Vakfı bu konuda özverili bir çalışma içerisindeler. Ben kendilerine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizde hem işsizlik var hem de nitelikli eleman yok. İş dünyası nitelikli eleman yokluğundan dert yanarken, piyasada bir o kadar da işsiz insanımız var. Bu bağlamda düzenlenen bu kurslar çok önem arz ediyor. Mümkün olduğunca bu tür kurslarımızı artırmamız gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.
İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk ise Türkiye’nin birçok meselesi olduğunu, bunların başında ise işsizliğin geldiğini kaydetti. Bulduk, sözlerine şöyle devam etti: “İşsizliğin oluşmasında birçok etken var. Bunlardan en önemlisi bana göre mesleksizliktir. Mesleksizlik, işsizliği körükleyen en önemli nedenlerden birisidir. İşverenlerimiz tabii ki eleman alacakları zaman hazır, yetişmiş, kalifiye eleman arıyorlar. İl Müdürlüğü kayıtlarımızda Meslek Lisesi mezunu olup da iş arayanların sayısı yok denilecek kadar az. Bu nedenle mesleki eğitimin üzerinde önemle durulması gerekiyor. Ülkemizde ‘Her işi yaparım’ dönemi kapanmıştır. Onun için kişinin kendini geliştirebileceği bir alanda eğitim görmesi gerekiyor. Belki de bir değil birkaç alanda kendini geliştirmesi gerekiyor.”
GTO MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan, GTO ve MEKSA Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile İŞKUR’a kayıtlı toplam 90 işsizin eğitimi ve iş piyasasına yönlendirilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Ercan, “GTO kendi üyelerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak uzun zamandan bu yana faaliyet ve gayretlerini sürdürüyor. Eğitim yelpazesi her geçen gün biraz daha genişlemekte. Bugüne kadar GTO MEKSA MEM olarak birçok ortak projeye imza attık. Yeni eğitim projeleriyle ilgili hazırlık çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.
İyi Bir Gelecek İçin Mesleğinizi Bilinçli Seçin Projesi Koordinatörü İpek Tezel’in proje hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından proje kapsamında düzenlenen kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz