Gemalto, Nfc Uygulamalarını Tanıttı

İSTANBUL (İHA) – Gemalto, Mobil Dünya Kongresi 2013’te mobil telefonları iş yeri için kullanışlı kimlik...

İSTANBUL (İHA) – Gemalto, Mobil Dünya Kongresi 2013’te mobil telefonları iş yeri için kullanışlı kimlik belirleme cihazlarına dönüştüren NFC uygulamalarını tanıttı.

Kendi Cihazını Getir trendinin yükselişi, gerekli tüm kimlik bilgilerinin mobil el aygıtında güvenli bir şekilde entegre edilmesi için önemli bir fırsat sunuyor.

Dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), Mobil Dünya Kongresi 2013’te (Mobile World Congress/MWC) yenilikçi NFC uygulamalarını tanıttı.

Kurumsal uygulamalara yönelik bu konsept kanıtı, mobil telefonları iş yeri için güvenli ve kullanışlı kimlik belirleme ve denetleme cihazlarına dönüştürüyor. Gemalto’nun, şirketin kanıtlanmış UpTeq NFC SIM kartını kullanarak yaptığı deneme, telefona tek bir dokunuş sayesinde, binalara güvenli ve hızlı giriş ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, IT ağlarında ve şirketin diğer hizmetlerinde güçlü kimlik denetimi sağlıyor.

Reklam
Reklam

Mobil telefon, en son teknoloji ürünü akıllı kart güvenliğiyle korunan kullanıcıya özgü kimlik bilgileriyle, çoğu günlük görevde esnekliğin ve verimliliğin anahtarı haline geliyor. Gemalto’nun UpTeq NFC SIM kartı ve gömülü yazılımı, temassız erişime yönelik çok sayıda endüstri standardını desteklemekle birlikte, bu uygulamalar NFC teknolojisinin yararlarını bina erişimi kontrolünün çok ötesine taşımaktadır.

Kimlik belirleme için mobil telefonu kullanarak temassız onay sayesinde, bilişim cihazları ve ağları için gizliliği düşük ve zaman alıcı oturum açma prosedürlerinin yerini alan, SIM karta güvenli bir şekilde yüklenen güvenli bir parola yönetimi uygulaması olan Password Companion, Gemalto’nun MWC 2013’te sergilediği indirilebilir uygulamalardandır. NFC telefonlar toplantı odalarını rezerve etmek, güvenli ofis yazıcılarına erişimi kontrol etmek ve otomatlarda ve kantinlerde ödemeler yapmak için de kullanılabilir.

“Akıllı telefonlar ve temassız kartlar, bugün kurumsal alanda en çok kullanılan teknolojiler arasındadır,” diyen Gemalto Telekomünikasyon Kıdemli Başkan Yardımcısı Frédéric Vasnier, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Ayrıca işyeri fiziksel ve mantıksal erişimde üst düzey güvenlik gerektirmektedir. Tüm bu alanlardaki uzmanlığından yararlanan Gemalto güvenlik, hız ve kullanışlılığın hayati önem taşıdığı alanlarda yeniliğe kendini aramıştır ve ‘Kurum’ yeni NFC uygulamaları için mükemmel bir kullanım alanıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz