Gemerek Pancar Bölge Müdürlüğü Pancar Ekimine Hazır

Gemerek Pancar Bölge Müdürlüğü, pancar ekim mibzeri sahipleri ile bir araya gelerek 2013 yılı ekim...

Gemerek Pancar Bölge Müdürlüğü, pancar ekim mibzeri sahipleri ile bir araya gelerek 2013 yılı ekim kampanyasını fiilen başlattı.

Yapılan eğitim çalışması esnasında ekicilerden pancar ekimini sıra üzeri 8-12 ve 24 cm ekim derinliğinin 2-3 cm olması için gereken hassasiyetin gösterilmesi istenirken, ekim şeklinin bu şekilde yapılmasının çiftçilerin ve Şeker Fabrikası açısından önemi belirtildi. Bölgemiz ekim münavebe sisteminin saha münavebesinden tarla münavebesine geçildiği hatırlatılarak geçen yıl ekilen tarlanın tekrar ekilmemesi gerektiği, aksi takdirde ekicilerimize ekim parasının ödenmeyeceğinin ve çiftçilerimizin kotasının iptal edileceğinin altı çizildi.

Reklam
Reklam

Gemerek Pancar Bölge Müdürlüğü teknik personelinin pancar ekicilerine makine bakımları hakkında kısa bilgilendirme yaparak, pancar ekicilerinin talep ve istekleri dinlendi. Bakım işlerinin bu yılda titizlikle yapılması istendi. Gelişen ve yenilenen ekim makineleri hakkında bilgi verilerek bölgelerin tarla şartlarına, çiftçi şartlarına uygun olan makine tipi tarif edilerek pancar ekicilerine bu tür makinelere yönelmelerinin gerekliliği anlatıldı. Bölge çiftçilerine tevzi edilecek olan pancar tohumlarının geldiği ve en kısa zamanda çiftçilere dağıtılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz