Gemerek’te Öğrencilere Meslekler Tanıtılıyor

Gemerek’te Yatılı Bölge Ortaokulunda öğrencilere “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenerek meslekler tanıtılıyor.Gemerek Yatılı Bölge Ortaokulu rehberlik...

Gemerek’te Yatılı Bölge Ortaokulunda öğrencilere “Meslek Tanıtım Günleri” düzenlenerek meslekler tanıtılıyor.

Gemerek Yatılı Bölge Ortaokulu rehberlik servisi tarafından hazırlanan projeyle öğrencilere haftada 1 gün meslek tanıtımı yapılıyor.

Rehber Öğretmeni Hatice İncekara Arslan bu etkinlikler ile öğrencilerin çeşitli meslek elemanlarını daha yakından tanımalarını amaçladıklarını belirterek, ''Bu projeyle öğrenciler meslekleri daha yakından tanıma imkanı buluyor. Derslerimize meslek sahiplerini davet ediyorum. Meslek sahipleri öğrencilerimize meslekleriyle ilgili bilgiler veriyor. Böylelikle öğrencilerimiz hem meslekleri, daha yakından tanıyor hem de hangi mesleği seçmeleri konusunda fikir sahibi oluyorlar Bu etkinlik ile öğrenciler doktor, mühendis, askeri personel, polis, hemşire, gazeteci, aşçı, kuaför ve imam gibi bir çok meslek erbabıyla tanışma fırsatı buluyor” dedi.

Reklam
Reklam

“Meslek Tanıtım Günlerinin” bu haftaki konukları arasında Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri Erhan Aksoy vardı. Aksoy çocuklara gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgiler verdi. Haber nasıl yapılır, gazetecilikte önemli kurallar, gazeteci olmak için neler yapmak gerekir gibi konularda öğrencilere bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Aksoy habercilikte başından geçen ilginç olaylarına öğrencilerle paylaştı. “Meslek Tanıtım Günlerinde” Gemerek Jandarma Komutanı Mesut Aydoğdu ve Gemerek İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Nusret Çebiş öğrencilere meslekleriyle ilgili bilgiler verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: