Gemlik Belediye Başkanvekili Yılmaz: Hizmet Denilince Akla Biz Geliyoruz

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin en büyük belediye yolsuzluklarından birisine karışmış insanların, rant...

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Cumhuriyet tarihinin en büyük belediye yolsuzluklarından birisine karışmış insanların, rant ile hizmeti birbirine karıştırdığını ileri sürdü.

İçişleri Bakanlığı tarafından yolsuzluk soruşturmaları kapsamında görevden alınan eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in düzenlediği basın toplantısındaki sözlerini cevaplayan Refik Yılmaz, Fatih Mehmet Güler’in 134 yıllık Gemlik Belediyesi’nde yolsuzluk yapan tek belediye başkanı olarak anıldığını savunarak, çamur ve iftira atarak bir yerlere gelinemeyeceğini söyledi. Gemlik’in şantiyeye döndüğünü ifade eden Belediye Başkanvekili Yılmaz, hiçbir hizmet, yatırım ve tesisleşmenin bu iftira ve çamurlarla engellenemeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Gemlik İstiklal Caddesi’nde yapılan çalışmaların, kalan işin bitirilmesi olduğunu anlatan Yılmaz, Balıkçı Barınağı Projesi'nde, sadece projede var olan rekreasyon alanı kısmını yaptıklarını ifade ederek, bu çalışmaları da bitirmek üzere olduklarını açıkladı. Gemlik kavşak düzenlemesinin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı'nca hazırlandığını, projenin yaklaşık 1 yıldır çarşı meydanı başta olmak üzere birçok yerde tanıtımının yapıldığını hatırlatan Refik Yılmaz, şunları söyledi: “Bir yıldır hiç kimse eleştiri getirmedi. Şimdi kamuoyunun da onayladığı bir proje yaşama geçerken, bir yıldır niye susuyorlardı? Biz bu projeyi saklamadık, aksine Gemlik’in birçok yerinde kamuoyu ile paylaştık. Niyetleri bellidir. Bizleri ve hizmetlerimizi de kendileri ve kendi dönemlerindeki çalışmaları gibi sanıyorlar. Bu hataya sürekli düştüklerini görüyoruz. Biz onlar gibi rant amaçlı, çıkar amaçlı değil, insan odaklı, Gemlik’i geleceğe taşıyan vizyon projelerle Gemlik halkına yönelik hizmetler sunuyoruz. İnanıyorum ki bu çalışmaları onlar yapsaydı, rant amaçlı birçok pazarlık ortalara saçılırdı.”

Reklam
Reklam

Belediyenin hesaplarının günü gününe belediye web sitesinden takip edilebildiğini, ayrıca hizmetlerinden, yatırımlarından, projelerine kadar her çalışmanın şeffaf belediyecilik anlayışı içinde, hukuka uygun yapıldığını söyleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim hesabımız halkadır. Peki, kendileri nereye hesap veriyorlar? Biz hizmetin peşindeyiz. Onlar neyin peşindeydiler ve nelerden yargılanıyorlar? Dedikodu, iftira ve çamur atarak bir yere varamayacaklar. Biz Gemlik’e hizmet vermeye devam edeceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: