Gemlik Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Gemlik Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme...

Gemlik Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile Genel İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Selahattin Atak arasında toplu iş sözleşme imzalandı. 1 Ocaktan- 31 Aralık 2012 tarihine kadar geçerli olacak sözleşme 130 işçiyi ilgilendiriyor.

82 işçinin yıllık maaş zammı yüzde 22 oranında olurken, 48 işçiye de yüzde 5 zam yapıldı. Eşit işe eşit ücret anlayışı ile başka belediyelerden gelip Gemlik Belediyesi'nde de aynı işi yapmasına rağmen yüksek ücret alan işçilerle düşük ücret alan işçiler arasındaki denge gözetildi. Sosyal yardımlarda değişiklik olmazken, sözleşme taslağına ilk defa sorumluluk zammı da eklendi. Devlet ikramiyesinin yanı sıra işçilere 2 defa sendikal ikramiye verilecek. Ayrıca bayram yardımları, aile ve çocuk yardımları, ölüm yardımı ve yakacak yardımı gibi haklar da devam edecek.

Reklam
Reklam

Belediyenin güçlü olması için, personelinin de güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Şey Edebali'nin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatarak, "Bu sözleşme işçilerimize bereket olarak yansısın. Çocuklarıyla, aileleriyle birlikte huzur içinde harcasınlar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: