"Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti" Bilgilendirme Toplantısı

Orhangazi Ziraat Odası ve Gemlik Ticaret Borsası tarafından "Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti"yle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Orhangazi Ziraat Odası ve Gemlik Ticaret Borsası tarafından "Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti"yle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, toplantıda yaptığı konuşmada, "Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti"nin alınması, bu konunun kontrol altında tutulmasının, ürünün pazarlanması ve değer kazanabilmesi için büyük önem taşıdığını söyledi. Yurdaer, aksi takdirde bu ürünün gelişmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Eskiden belki önemli değildi bu tür konular. Ama günümüz koşullarında 'Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti' konusu son derece önemlidir. Çağımız markalaşma ve tescil çağı. Tescillenen ürünün de kendine has bir ürün olması ve başka ürünlerle karışmaması açısından 'Coğrafi İşaret' son derece önemli. O nedenle valiliğimizce de bu konuda başlangıç toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda da bütün kurum ve kuruluşlar toplantıya katıldılar. Buradaki toplantıda ilçelerde de bu tür toplantıların yapılması kararlaştırıldı. Bu konuda ziraat odasını kutluyorum. Zeytin konusunda bu çalışmayı gerçekleştirdi. Ayrıca bizim bölgemizde turşu da önemli bir yer tutmakta. Turşu konusunda da aynı çalışmanın başlatıldığına şahit oluyoruz. Turşu da önemli. Onun da coğrafi işaretlemesinin yapılması çok önem arzediyor. Bu konuda da ticaret odamızı kutluyorum. Turşu da gelecekte bir marka olarak ortaya çıkmış olacak. Tüm bunlardan sonra da bu ürünlerin daha da gelişimini sağlamak için çalışmalar yapılacak." Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu da "Gemlik Zeytini Coğrafi İşareti" çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: