Gemlik'i Yamaçlara Taşıyacak Projenin Temeli Bu Sene Atılacak

Bursa'nın Gemlik ilçesi Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, birinci derece deprem bölgesinde yer alan ilçenin, yamaçlardaki...

Bursa'nın Gemlik ilçesi Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, birinci derece deprem bölgesinde yer alan ilçenin, yamaçlardaki makilik alanlara yapılacak konutlara taşınacağını söyledi. İki yıllık görev süresini değerlendiren Refik Yılmaz, “Projeleri hazır. Zor olan kısmını çözdük. Amacımız, 2013 yılı içerisinde TOKİ tarafından yaptırılacak 3 bin konutun temelini atmak.” dedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, görevde bulunduğu 2 yıllık sürede gerçekleştirdikleri icraatları Atatepe’de düzenlediği basın toplantısında anlattı. İlçe merkezinde mezbelelik hale dönüşmüş birçok bölge yaptıkları çalışmalarla ilçeyi modern görünüme kavuşturduklarını belirten Yılmaz, ilçe merkezi ve köylerdeki birçok yolu da genişlettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

İlçenin içme suyunun önemli kısmının Nacaklı’dan karşılandığını belirten Yılmaz şunları kaydetti: “Ancak 2000 yılında verilen bir mahkeme kararıyla Nacaklı’daki suyu Yalova ile gemlik eşit şekilde paylaşıyor. Biz de ilçemizin içme suyu sorununu çözmek için önümüzdeki Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla Büyükkumla Barajı’nın temelini atıyoruz. Barajla birlikte ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak. Nacaklı suyunu kısıtlı kullandığımız için yer altı kaynaklarını kullanıyoruz. Ama baraj tamamlanırsa ilçemizin içme suyu sorunu kalmayacak.”

"İLÇEYİ TAŞIMAMIZ GEREKİYOR"

Deprem bölgesinde yer alan Gemlik’te konutların yüzde 75’inden fazlasının halk arsında ‘ova’, deprem uzmanlarının ise ‘balçık’ diye tanımlanan bölgede kurulduğunu anlatan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Manastır’ın üst kısmındaki makilik ve mera alanına yapılacak konutların büyük önem taşıdığını söyledi. TOKİ ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “İlçemizin taşınması konusunda zor olan işleri bitirdik. Zemin etüt çalışmaları tamam. Projeler hazırlandı. Manastırın üst kısmındaki makilik alana 5’er katlı, Gemlik'e özgü mimaride konutlar yapacağız. İlk etapta 3 bin konut yapılacak. Konutları, Gemlik Mimarlar Odası ile birlikte projelendiriyoruz. TOKİ, ilçemizde farklı bir proje uygulayacak. Hedefimiz; 2013 yılı bitmeden temel atmak. Şehir içerisinde yer alan eski konutlar 50 bin liradan satılıyor. Biz, yeni yapacağımız evlerin 80-90 bin lira olacağını varsayarsak, ilçe merkezindeki eski evini verecek vatandaşımız üste 30-40 bin lirayı 10-15 yıla yayarak ödeyip, depreme dayanıklı güzel bir daireye kavuşacak. Biz, vatandaşa takas yoluna gideceğiz. İlçe merkezindeki eski evini verecek, yamaçlara yapılacak evi alacak. Devlet imkanlarıyla yapılacak evlerin yanı sıra biz bölgeye özel sektörü de bekliyoruz. İmar çalışmalarını tamamladık. Biz, yeni konutları yapmadan tespit çalışması yapmak istemedik. Çünkü, tespit yaptığınızda vatandaşı tahliye etmeniz gerekecek. Tahliye edilecek ev olmadığı için de tespit çalışması yapmadık.”

Reklam
Reklam

FATİH GÜLER, GÖREVDEN EL ÇEKTİRMEYE SEBEP OLAN DAVALARDAN BERAAT ETMEDİ

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, hakkındaki yolsuzluk davaları sebebiyle görevden el çektirilen Fatih Mehmet Güler'in, görevden el çektirmeye sebep olan davalarından beraat etmediğine işaret etti. Yılmaz, “Güler’in beraat ettiği davalar, ‘kaçak yapıya göz yumduğu’ ve eski balıkçı barınağı inşaatıyla ilgili Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefet ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat etmiştir. Orhangazi Narlıca belediye başkanı da 25 Eylül 2010’da görevden el çektirilmiş, tutuklanmıştır. Haziran 2011’de tahliye olmuş, ama halen göreve dönmemiştir. Üstelik Narlıca’daki olayla belediye ve belediye personeli müdahil olmamıştır. Gemlik’teki davada ise hem belediyemiz tüzel kişiliği hem de personelimiz davaya müdahil olmuştur. Dolayısıyla Fatih Mehmet Güler’in hakkında ağır ceza mahkemelerinde açılmış 11 tane davası vardır. Yargılama süreci devam ettiği için yorum yapmıyorum. Yargı kararını verecektir. Göreve dönme şartları kanunlarımızda mevcuttur.” dedi.

Reklam
Reklam

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM"

Bir gazetecinin ‘önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlerde göreve talip misiniz?’ sorusunu cevaplandıran Refik Yılmaz, “Biz üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Partimize mensup herkes aday gösterilebilir. Biz, üzerimize düşeni yapacağız. Parti büyüklerimiz neye karar verirse ona saygı duyarız. Görev verilirse aday oluruz, başka bir arkadaşımız aday gösterilirse ona yardım için koştururuz.” diye konuştu.

Refik Yılmaz, bir hayırsever kadının, huzurevi yapılması için 500 bin lira bağışta bulunduğunu belirterek, Umurbey’de 11 dönümlük alanın huzurevi için hazırlandığını söyledi. Göreve geldiğinde belediye kakasında 42 bin lira para olmasına rağmen borcun 6 milyon lira olduğunu hatırlatan Yılmaz, zaman zaman bazı konularda belediye meclisinden karar çıkartmakta zorlandığını kaydetti. İlçe otobüs terminali yanındaki Terme kaplıcalarını da yap-işlet-devret modeliyle turizme kazandırmak istediklerini kaydeden Yılmaz, Haydariye’deki şelalenin de turizme açılması için çalıştıklarını söyledi. Gemlik’in sahip olduğu turizm potansiyeline rağmen, turizmden yeterince yararlanamadığını vurgulayan Yılmaz, “Biz rotamızı belirledik; turizm.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: