Gemlik'in köyleri 6 gündür elektriksiz

BURSA (İHA) - Marmara Bölgesi'nde bir haftadır etkili olan kar yağışı ve fırtına sebebiyle Gemlik'in Büyükkumla Köyü ile Yalova'nın Armutlu İlçesi arasında 12 direğin yıkılmasından dolayı bölgeye 6 gündür elektrik verilemiyor.

TEDAŞ Bursa Bölge Müessese Müdür Vekili Durali Ferik, Gemlik İlçesi'ne bağlı Büyükkumla, Karacaali ve Narlı ile Yalova'nın Armutlu İlçesi'ne 6 gündür verilemediğini, hava şartlarındaki olumsuzluklardan dolayı arızaya müdahale edemediklerini söyledi. Büyükkumla ile Narlı arasında 12 elektrik direğinin devrildiğini belirten Ferik, "Gemlik'in 3 köyü ile bu hattan elektrik alan Yalova'nın Armutlu İlçesi ile Fıstıklı, Kapaklı ve Hayriye köylerine de elektrik verilmiyor. Bugün başlayacak çalışmalarla devrilen direklerin olduğu hatları yenileyerek, 3 gün içinde bölgeye elektrik vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

6 gündür elektrik verilemeyen bölgede telefon irtibatının da kesik olduğu öğrenildi. Açlıktan dolayı domuz ve kurtların köy merkezlerine kadar indiğini belirten köylüler, tüfeklerle yabani hayvanlara karşı kendilerini koruyor.