Gemlikli Hanımlara Meme Kanseri Konferansı

Gemlik Belediyesi tarafından kadınlara yönelik meme kanseri konferansı düzenledi.

Gemlik Belediyesi tarafından kadınlara yönelik meme kanseri konferansı düzenledi.

Bursa Omena Meme-Guatr Cerrahi Merkezi'nden Opt. Dr. Can Başaran, mamografi ve meme kanseri konusunda kadınlara bilgiler verdi. Gemlik Belediye Düğün Salonu'nda yapılan konferansta, Can Başaran, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, "Erken teşhis, tedavi masraflarını azaltır, doku kaybını önler ve hayat kurtarır. Kadınlar mutlaka mamografi çektirmelidir" dedi.

Opt. Dr. Can Başaran, meme kanserine yol açan sebebin östrojen hormonu olduğunu, bu hormonun yoğunluğu ile hastalık arasında büyük bağ olduğunu belirtti. Başaran, "Özellikle 40 yaş ve sonrasında mutlaka mamografi çektirmelisiniz. Büyük memelerde meme dokusunun ufaltılması kanser riskini önleyen faktörlerden birisidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Koltuk altı bezesiyle birlikte memenin alınması anlamına gelen malifiye radikal mastektomi ile ışın tedavisi ve onkoplastik gibi cerrahi operasyonlar konusunda da bilgiler sunan Can Başaran, hastalığın sadece kadınları ilgilendirmediğini, her yüz meme kanseri hastasından bir veya ikisinin de erkek olduğunu anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: