Gemlik'te 500 Genç Gıda Denetçisi Göreve Başladı

Gemlik Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Şaypa Alışveriş Merkezleri işbirliği ile ilköğretim...

Gemlik Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Şaypa Alışveriş Merkezleri işbirliği ile ilköğretim öğrencilerine gıda güvenliği konusunda eğitim verilerek, Gönüllü Genç Gıda Denetçileri yetiştirilmesi projesi tamamlandı.

İlçedeki 4-5. sınıf öğrencilerine 'Gıda Güvenliği' konusunda verilen eğitimden sonra 'Gönüllü Genç Gıda Denetçileri' olmaya hak kazanan 500 öğrenciye, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene, Kaymakam Cahit Işık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Tarım Müdürü İbrahim Çetin ile Şaypa İdari ve Sosyal İller Direktörü Bülent Mertyürek katıldı.

Reklam
Reklam

Gemlik Stadyumu'nda, şenlik havasında geçen bir organizasyonla gençlere sertifikaları verilirken, törende konuşma yapan Kaymakam Cahit Işık, “Güvenilir gıda bilincini artırmak, daha etkin bir denetim sistemi oluşturarak, denetim mekanizmasının daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak amacındayız. Bu amaç doğrultusunda, ilçemiz ilgili kamu kurumları ile birlikte hareket ederek, projeye destek veren Şaypa Alışveriş Merkezlerine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Gençlerle birlikte ailelerinin de katıldığı törende Şaypa İdari ve Sosyal İşler Direktörü Bülent Mertyürek ise projenin, bilinçli gıda tüketimi alışkanlığı kazandırılmasında önemli olduğuna inandıklarını ifade etti. Mertyürek, şunları söyledi: “Şaypa olarak, bu anlamlı ve güzel projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şaypa bir örnek projede daha yer aldı ve bilinçli gıda tüketimi konusunda bir kez daha hassasiyetini gösterdi. Toplumun sağlığını tehlikelerden korumak adına, gençlerimizin gıda tüketimi ile ilgili bilinçlenmesi adına bu gayedeki projelerde yer almaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki sağlıklı gıda tüketimi için verilen her eğitim, ulaşılan her fert, daha sağlık bir toplum olunması yolunda bir adım.”

Reklam
Reklam

Etkinlik kapsamında, Azerbaycan ve Macaristan’dan gelen misafir öğrenciler de yöresel halk oyunları gösterilerini sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: