Gemlik'te Ağaç Sökme Ve Dikme Makinesi Hizmete Girdi

Bursa Gemlik İlçe Belediyesi’nin araç filosuna kattığı 'Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi' düzenlenen törenle hizmete...

Bursa Gemlik İlçe Belediyesi’nin araç filosuna kattığı 'Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi' düzenlenen törenle hizmete girdi. Karsak Boğazı'nda Karayollarının yaptığı yol çalışmasında ortada kalan 15 yıllık bir çınar ağacını sökerek, Gemlik Minibüs eski garajı Kent Meydanında açılan alana diken Belediye ekipleri büyük ilgi gördü.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz’ın da katıldığı törende, 470 bin liraya mal olan Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi hizmete girdi. Gemliklilerin de büyük ilgi gösterdiği ağaç dikim töreninde konuşan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, belediyenin araç filosuna gururla dâhil ettikleri makine sayesinde, ilçedeki tek bir ağacın bile katledilmeden, toprağıyla birlikte sökülüp, başka bölgelere dikilebileceğini söyledi. Yirmi Beş ile Otuz Beş yaşları arasındaki ağaçların zarar görmeden yeniden değerlendirilebileceğine dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi imara açılan veya kamulaştırdığımız alanlarda kalan ağaçların yanı sıra, kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilecek zeytinliklerdeki zeytin ağaçlarının da sökülüp, başka yere dikilmesinde büyük faydalar sağlayacaktır. Toprağıyla birlikte ağaçlarımız değerlendirilip, Milli Servet Kaybının önüne geçilirken, yeşil alanlar korunup, yeşil alan bölgelerinin sayısı da artacaktır. Gemlik’e hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Reklam
Reklam

Başta Çınar olmak üzere, Çam, Zeytin, Ihlamur, Sedir ve Akçaağaç gibi ağaçların katliamının önlenmesinde büyük yararı dokunacak olan ağaç sökme ve dikme makinesinin, hizmete girme töreni büyük ilgi gördü. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz son olarak, zeytinliklerden sökülecek zeytin ağaçları için 500 litrelik saksılar alındığını vurgulayarak, milli servet, yeşil alan ve ağaçlar konusunda hassas ve titiz çalışmaların, yatırım ve hizmetlerin artarak devam edeceğini müjdeledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz