Gemlik'te "Yağmur Suyu Terfi İstasyonu"

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Belediyesi ile yapacağı "Yağmur Suyu Terfi İstasyonu"nun çalışmalarına başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Belediyesi ile yapacağı "Yağmur Suyu Terfi İstasyonu"nun çalışmalarına başlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emin Dalkıran Kordonu Adliye Binası önünde başlayan çalışmaları, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz ile yerinde inceledi.

Altepe, döşenen yağmur suyu kolektörleri ile sahile yapılan terfi istasyonunun birleşeceğini belirterek, burada toplanacak yağmur giderlerinin 5 pompa ile saatte 2 bin 200 metre küplük bir oranla denize pompalanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

10 milyon liraya mal olacak yatırım ile yağmur sularının artık geri tepmeyeceğini ve ilçede yağmur suyu baskın kabusunun yaşanmayacağını dile getiren Altepe, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Yılmaz ise "Yağmur Suyu Terfi İstasyonu" ile ilçenin en az 20 yıllık alt yapı sorununun çözüme kavuşturulacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Hurşit Topal / Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: