Gemlik'teki Cinayet Davası

Gemlik'te çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra kordonda bulunan parka spor yapmaya giden kadını bıçaklanarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, müebbet hapis cezası

Gemlik'te çocuğunu kreşe bıraktıktan sonra kordonda bulunan parka spor yapmaya giden kadını bıçaklanarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, müebbet hapis cezası verildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, "canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz katıldı. Duruşmada, müşteki olarak, bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk annesi Yasemin Özdemir'in (36) eşi Murat Özdemir (43), babası Mehmet Ali Kayaoğlu (59), annesi Habibe Kayaoğlu (55), kız kardeşi Yeşim Er (32) ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Mahkemenin hakimi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen rapora göre, sanığın herhangi bir akıl rahatsızlığının bulunmadığını bildirdi. Mütalaasını veren savcı, "canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, sanığa "kasten öldürme" suçundan ceza verilmesini talep etti.

Sanığın tutuklandıktan sonra olayı büyük bir soğukkanlılıkla anlattığını söyleyen müştekilerin avukatı Tuğba Karaca, "Sanığın cezai ehliyeti kesinleşmiştir. Ailenin mağduriyeti çok büyüktür. Davaya eklenecek herhangi bir delil de yoktur. Kararın verilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mehmet Yorulmaz'a müebbet hapis cezası vererek duruşmayı bitirdi.

Müştekilerin avukatı Tuğba Karaca duruşma sonrası yaptığı açıklamada, sanığın cinayeti işledikten sonraki davranışları ve maktuldeki bıçak darbelerinin dikkate alınarak "canavarca hislerle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiğini savunarak, "Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla kararı temyiz edeceğiz. Hiçbir neden yokken 31 bıçak darbesinden 11'i tek başına öldürücü niteliktedir. Tek başına bu husus bile sanığın canavarca hisle hareket ettiğinin kanıtıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ailenin sanık hakkında tazminat davası açacağını ve davanın kazanılması halinde paranın bir yardım kuruluşuna bağışlanacağını da belirten Karaca, sanığın daha önce de cezaevinde yattığını, çıkarılan afla serbest bırakıldığını söyledi.

-Olay-

Gemlik'te Ekim 2011'de Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 3 numaralı kordonda vatandaşlar tarafından vücudunda çok sayıda bıçak darbesi tespit edilen bir kadın cesedi bulunmuş, kadına ait cep telefonundaki bir numarayı arayan polis ekipleri, bıçaklanan kadının Yasemin Özdemir (36) olduğunu belirlemişti.

Olay yerine 200 metre uzaklıktaki zeytinlikte kanlı bir erkek yeleği bulmasının üzerine MOBESE kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, olay yerinden cinayetin işlendiği saatte aynı yelekle geçen bisikletlinin Mehmet Yorulmaz olduğunu belirlemiş, katil zanlısı Mehmet Yorulmaz ilçeye bağlı Karacaali köyünde bir balıkçı barınağında yakalanmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Yorulmaz'ın, adam öldürmek suçundan uzun süre hapis yattığı ve olaydan 3 ay önce denetimli serbestlik kapsamında çıkarılan kanunla şartlı tahliye olduğu belirtilmişti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: