Genç beyinler matematik yarışmasında ter döktü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Şimşek Koleji’nin bu yıl 5. sini düzenlediği Şimşek Matematik...

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Şimşek Koleji’nin bu yıl 5. sini düzenlediği Şimşek Matematik Yarışması (ŞİMAYA) yoğun ilgi gördü.

İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi arttırmak, öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak ve kendine güven duygusunu geliştirmek, amacıyla düzenlenen yarışmaya, 50 farklı okuldan 825 öğrenci katıldı. Kırklareli’ndeki ilköğretim okullarından en iyi öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri çocuk programcısı Burak Sezen’in sunumuyla sahiplerini bulacak.

Reklam
Reklam

Yarışmaya katılan öğrencilerin velileri, organizasyonun Kırklareli için çok önemli olduğunu ve öğrencilerin il seviyesindeki durumlarını gördüklerini söyledi. Veliler yarışmayı düzenleyen okul idaresine teşekkür etti.

Yarışmada öğrencilere, sınıf seviyelerine göre 40’ar soru yöneltildi. 90 dakika süresince cevaplanan sorular sonucunda Kırklareli’nde bu yılın en iyi matematikçileri belirlenecek. 5, 6 ve 7.sınıflarda ilk 10’a giren öğrencilere, çeyrek altın, gram altın, MP4 çalar, MP3 çalar, taşınabilir bellek ve altın madalya okullara ise netbook, lazer yazıcı ve plaket verilecek.

Yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek Koleji Müdürü Salim Kaplan, okullarının bilim, sanat, spor, proje ve olimpiyat çalışmalarıyla birlikte sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok alanda çalışmalarda bulunduğunu belirtti. Kaplan, matematik yarışmasının da öğrenci, veli, okul ve öğretmenler tarafından çok önemsendiğini belirtti.

Yarışmaya katılan öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'na giriyor gibi heyecanlı olduklarını gördüklerine işaret eden Kaplan, beşincisini gerçekleştirdikleri yarışmaya katılan 825 öğrencinin bu alanda rekor olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya katılan öğrenciler, okul öğrencilerinin velileriyle birlikte hazırladığı proje ve resim sergisini gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: