Genç bilişimciler Ankara’da buluşacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Teknoloji ve Tasarım Derneği (TTM)...

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Teknoloji ve Tasarım Derneği (TTM) tarafından düzenlenen ve Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (EBİKO)'nın bu yıl 8.’si yapılacak. Uluslararası olimpiyata bu yıl, yıl 49 ülkeden 74 ilden bin 58 okuldan 6 bin 342 öğrenci 7 bin 550 proje ile başvurdu. Başvurulardan, 110’u Ankara’da final için yarışmaya hak kazandı. Finalde yarışacak projelerden dereceye girenler 14 Mayıs günü MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Reklam
Reklam

Organizasyonla ilgili bilgi veren Teknoloji ve Tasarım Derneği Başkanı İlhan Yerli, "Ülkemizin bilgi toplumuna dönüşümünü gerçekleştirmek üzere hayata geçirilen e-dönüşüm Türkiye projesi kapsamında birçok çalışma gerçekleştirilmekte. Derneğimiz de e-dönüşüm Türkiye Projesi, Kalkınma Planları ve bilişim ile ilgili politika dokümanlarında belirlenen hedefler doğrultusunda ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında etkili olacak, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim ve yönetimde kullanılmasına yönelik birçok projeyi uygulamaya koymuştur.” dedi.

Başkan Yerli, “Eğitim sistemimizi ileri teknolojilerle kaynaştırmak, yeniliklerle desteklemek, farklı çözümler geliştirmeyi özendirmek, kullanıcıların diledikleri yer ve zamanda teknolojiden yararlanmalarını sağlamak, eğitim ve öğretimi teknoloji ile bütünleştirmek ve etkin uygulamalara ortam hazırlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar da tarafımızdan desteklenmektedir. Bilgi toplumunun en önemli öğesinin e-birey olduğu düşüncesiyle, geleceğin e-bireylerinin yetişmesine katkı sağlamak eğitim kurumlarının en önemli görevleri ve öncelikleri arasındadır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yerli, “Geleceğin genç bilişimcilerini yetiştirmek, öğrencileri gelişen ve hızla ilerleyen teknolojiden, bilgisayar ve internet kültüründen haberdar etmek, bilişim teknolojileri ve internet konusuna ilgi duyan, istekli ve üretici ilköğretim ve lise öğrencilerini teşvik etmek amacıyla kısa adı EBİKO olan Eğitimde Bilişim ve İnternet Kültürü Oluşumu ‘Uluslararası Bilişim Olimpiyatı’ düzenlemekteyiz.” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Atlantik Eğitim Kurumları'nın desteklediği yarışmaya, Turkcell, Türksat, Microsoft, Vodafone, Adobe, THY, Oracle, Intel, Çözümpark, Vidobu, Bilkom, Tüted, Mobisad, Forsnet, Türk Telekom, Hitachi gibi kuruluşlar da sponsor olarak destek veriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: