Genç Çellist Rusya Yolcusu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı 9. sınıf öğrencisi Batuhan Işık, Rusya'da Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrası'yla konser verecek.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı 9. sınıf öğrencisi Batuhan Işık, Rusya'da Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrası'yla konser verecek.

Kursk Devlet Üniversitesi Rus Oda Orkestrası, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nda da görev alan Batuhan Işık'ın performansını çok beğendi. TÜ Devlet Konservatuvarı yetkilileriyle irtibata geçen Rus Oda Orkestrası yetkilileri, Işık'ın çeşitli müzik kayıtlarını talep etti.

Kursk Devlet Üniversitesi Konservatuvarı Sanat Kurulu'nda da beğenilen Işık, konser vermesi için Rusya'ya davet edildi. Batuhan Işık, 23-25 Nisan'da Rusya'nın Kursk ve Novy Oskol kentlerinde Rus Oda Orkestrası ile sahne alacak.

Reklam
Reklam

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'dan aldığı davetten çok mutlu olduğunu söyledi.

Müzik kariyerinde ilk yurt dışı konserini verecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Işık, "Müzik benim için her şey, böyle bir davet almak, üstelik iyi müzisyenlerin Türkiye'den beni beğenmeleri motivasyonumu çok artırdı" dedi.

Çelloyla 7 yıl önce tanıştığını ve sıkı bir çalışmayla iyi bir müzisyen olma yolunda emin adımlar atmaya başladığını ifade eden Işık, günde ortalama 7 saat çalıştığını belirtti.

Ailesinin iyi bir müzisyen olması için pek çok şeyden fedakarlık ettiğini belirten Işık, "Ailem, en büyük destekçilerimden. Öğretmenlerim de beni çok destekliyor. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak için çok çalışıyorum. Kariyerimin başında böyle bir davet inanın beni çok mutlu etti, bu motivasyon özgüvenimi dahada artırarak, iyi bir müzisyen olma yolunda bana şevk verecek" ifadelerini kullandı.

TÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Leyli Akbarova Batuhan Işık'ın başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Akbarova, Rusya'dan, aldığı davetin Işık'ın gelecek yaşamı için çok değerli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: