Genç efeler testten geçti

Aydınspor altyapısından U-17 takımından toplam 19 futbolcunun sezon öncesi laktak testi, biyometorik ve biyokimyasal testleri yapıldı.

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Aydınspor 1923 altyapısından U-17 takımından toplam 19 futbolcunun sezon öncesi laktak testi, biyometorik ve biyokimyasal testleri yapıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Erkan Çetinkaya öncülüğünde gerçekleştirilen testlere Mehmet Akif Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Emrah Atay ve Okutman Mesut Hekim ve de eşlik etti.

ADÜ kapalı Spor Salonu’nda yapılan testlerle ilgili açıklamalarda bulunan Erkan Çetinkaya “sezon öncesi futbolcularımız ile ilgili koşu öncesi ve koşu sonrası nabzı ölçümlerini gerçekleştirdik. 8 hafta sonra tekrar aynı testleri yapacağız. Sezon öncesi kampın ne kadar verimli geçtiği ölçülecek. Sezon öncesi antrenman planlanmasına da yardımcı olacak. Burada durum tespiti yapıldı. Daha sonra oyuncuların performansındaki gelişimi inceleyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Sonuçlar antrenörlere sunulacak

Koşu sonrası tahlil amacıyla kanları da alınan oyuncuların tahlilleri ADÜ Tıp Fakültesi Biyokimya Labaratuarlarında teknisyenler tarafından incelenecek. Sezon öncesi yapılan testlerin sonucu antrenörlere verilerek her oyuncuya göre antrenman programı uygulanacak.

ADÜ BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Reşat Kartal da böyle bir çalışmaya ortak olduklarından dolayı ADÜ olarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Spor Merkezinin Aydın Merkez’e taşınması ile beraber birçok başarıya imza attıklarını ve birçok çalışma yapabilme fırsatlarının ortaya çıktığını kaydeden Kartal “Şehrimizin en iyi takımı olan Aydınspor ile yapılan protokol sonucu sezon öncesi ölçümlerini alıp çalışmalarını tıp fakültesi laboratuvarlarında değerlendirip kan parametreleri dahil, performans dayanıklılık sürat, vücut gelişimi gibi değerleri değerlendirerek antrenörlerine sunacağız. Antrenörleri de veriler doğrultusunda sezon hazırlıklarına başlamış olacaklar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: