Genç Girişim Ve Yönetişim Derneği Kurucu Genel Başkanı Buldan:

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Kurucu Genel Başkanı Osman Buldan, yönetimden yönetişime geçişin demokrasinin uygulanmasında en etkili araç olduğunu belirterek,

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Kurucu Genel Başkanı Osman Buldan, yönetimden yönetişime geçişin demokrasinin uygulanmasında en etkili araç olduğunu belirterek, "Kamuda ve özelde bu sisteme geçilmesi gerektiğini" ifade etti.

Buldan, yazılı açıklamasında, yönetişimin "geniş katılımlı yönetim" anlamına geldiğini, Avrupa ülkelerinin yönetimden hızla yönetişim sistemine geçtiğini dile getirdi. Osman Buldan, yönetişimin devlet idaresinde, özel sektörde ve sivil toplum kuruluşlarında izlenecek politikaların özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla daha geniş bir bakış açısıyla geliştirilip uygulanması olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Yönetişimin yalnızca genel idarede değil yerel yönetimlerde de uygulanması gerektiğine işaret eden Buldan, "Yönetişim kamu ile özel sektör işbirliğini de geliştirmektedir. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde gerek kamuda ve gerekse özel sektörde yönetişim uygulamasına geçiş kaçınılmazdır" görüşünü dile getirdi.

Sadece kamuda değil özel sektörde de yönetimden yönetişime geçişin şart olduğunu belirten Buldan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kamu için talep ettiğimiz açıklık, adillik, tutarlılık, sorumluluk, şeffaflık, katılım, etkileşim ve hesap verilebilirlik gibi ilkelerin hakim olduğu yönetim anlayışı, özel sektör için de geçerlidir. Bütün bu ilkeleri yerine getirmenin yolu da yönetimden yönetişim sistemine geçişle mümkündür. Yönetişim sistemiyle işleyen şirketler küresel rekabet ortamında rakiplerini geride bırakacaktır. Gerek kamu ve gerekse özel sektörde ve hatta sivil toplum kuruluşlarından yönetimden yönetişime geçiş demokrasinin uygulanmasında en etkili araçtır."

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz