“genç Girişimci Bizim İçin Fırsattır”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye’deki genç girişimcilerin katma değeri...

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Türkiye’deki genç girişimcilerin katma değeri yüksek sektörlere yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Bu kriz ortamından girişimcilerimiz bizim için fırsat. Bunu yapabilirsek, Türkiye ciddi avantaj yakalar” dedi.

TÜGİAD Bursa Şubesi’nin Eylül ayı sinerji toplantısına katılan Ali Yücelen Türkiye ve Avrupa’daki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Başkanı Erdem Başçı’nın açıklamalarıyla Türkiye’deki büyüme rakamlarının 2013 yılında da süreceğini bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, “Büyümedeki son dönemdeki artış tamamen ihracat kaynaklıydı. Türk ihracatçısının Avrupa’daki daralmayı Afrika’daki yeni pazarlarla telafi etmesi büyümemizin rolünü de belirleyecek. Bizim beklentimiz bu yıl yüzde 3 seviyesinde bir büyüme oranıdır. 2013’de de bunun çok farklı olmayacağını düşünüyoruz . Ama bizim asıl sıkıntımız bu değil. Acaba bu büyüme rakamları kalıcı mı? Artık dünya ekonomisi, ‘yüksek rakamlarda büyümeyecek mi?’ sorusu kafaları karıştırıyor. Buna da hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin 2012 yılı son ve üçüncü çeyreğinde büyüme rakamlarının şu anki durumu değiştirecek oranlarda olmayacağını tahmin ettiklerini ifade eden Yücelen, Avrupa’daki ülkelerin avro bölgesinin dağılmaması için güçlü bir lobi kurduklarını ifade etti. Yücelen, “Dünyadaki bu krizden etkilenmememiz beklenemez. Yine de ekonominin doğru yolda olduğunu söyleyebilirim. Avrupa’ya ve komşu ülkelerimize göre iyiyiz. Her ne kadar Avrupa’nın kuzeyinde, güneydekilere karşı mesafeli bir duruş olsa da, Merkel’in yumuşak açıklamalarla birlikte Avrupa’daki avro bölgesini dağılmaması için güçlü bir lobi var. Bu lobi, kısa vadede başarılıdır. Önümüzdeki günlerde buna göre planlama yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“AVRUPA HEM RAKİBİMİZ HEM DA MÜŞTERİMİZ”

Avrupa’daki ihracatların azalacağını daha önceden söylediklerini hatırlatan Yücelen, “Bu ülkeler, güneydeki pazarları daraldığı için bizimle aynı pazarlara yöneldiler. Önümüzdeki günlerde Türk lirasının değerli seyri devam ettiği sürece bu ülkeler bizim rakibimiz olarak üçüncü pazarlarda yer alacak. Bunu göğüsleyeceğimizi söyleyebilirim. Hem bizim hedef pazarımız hem de rakibimiz olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin dünyadaki bu ortamdan kazançlı çıkması için genç girişimcilerine yön vermesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir an önce bizim girişimcilerin desteklenerek, markalaşacak katma değeri yüksek sektörlere yönlendirilmeli. Şu durumdan fırsat çıkarabiliriz. Türk ekonomisinin ciddi genç sermayesi var. Bunları girişimciliğe yönlendirebilirsek, önümüzdeki günlerde Türkiye büyük bir avantaj kazanır” ifadelerini kullandı.

Programda TÜGİAD Danışmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Dünya ve Türk Ekonomisinin Çok Boyutlu Yansımaları" konusunu değerlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: