Genç girişimcilere sertifika dağıtıldı

KOSGEB, MÜSİAD ve GENÇ MÜSİAD işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik sertifikaları Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın...

KOSGEB, MÜSİAD ve GENÇ MÜSİAD işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik sertifikaları Mardin Valisi Turhan Ayvaz’ın da katıldığı törenle dağıtıldı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nin toplantı salonunda düzenlenen programda Vali Turhan Ayvaz, MÜSİAD Şube Başkanı Kazım Aksoy, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dündar, MÜSİAD Gıda Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Genç MÜSİAD Başkanı Gazi Yıldız, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD Kurulu Üyeleri ve KOSGEB Müdürü Serdar Altan ve birçok basın mensubu hazır bulundu.
Düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursuna 120 kişinin başvurarak bu belgeyi almaya hak kazandıkları açıklandı. Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Kazım Aksoy, KOSGEB’in Mardin'de kuruluşunun özellikle genç yatırımcılar açısından çok isabetli olduğunu, kuruluşunun MÜSİAD Şubesi ile aynı tarihe denk geldiğini, bu konuda KOSGEB Başkanı Serdar Altan’ın katkısının inkar edilemeyeceğini vurguladı.
Programda hazır bulunan katılımcılar ayrı ayrı kendilerini tanıtarak, girişimcilik belgesini almaktaki amaçlarını açıkladı. KOSGEB Başkanı Serdar Altan ise “Gençlerin KOSGEB’e üye olmaları, gelecekleri açısından büyük bir önem arz eder. Uygulamalı girişimcilik kurslarının gelişmesinde MÜSİAD’ın katkısı çok önemlidir. Bizler de KOSGEB olarak kuruluşların desteği ile bu işleri sürdürüyoruz. Amacımız, gençlerimizin bir an önce belgelerini alarak kendi işlerini kurmaları ya da geliştirmeleridir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“GİRİŞİMCİLİK CESARET VE RİSK ALMA İŞİDİR”
Vali Turhan Ayvaz da, MÜSİAD’ın bu girişimlerinin yerinde ve takdire şayan olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi: “Girişimcilik sosyal hayatı etkileyen önemli bir faktördür. Aslında girişimcilik cesaret ve risk alma işidir. ‘Anadolu Aslanları’ diye bilinen iş adamlar bu kabuğu kırarak dünyaya açıldı. TUSKON ve MÜSİAD gibi kuruluşlar her türlü engelleri aşarak risk altına girdiler. Bugün Avrupa’da iş adamları risk alarak girişimlerini devan ettirmektedirler. Hala yatırım bekleyen birçok ülke vardır, bunlardan biri de Çin’dir. Çin devleti 2 trilyon dolarlık bir meblağ ile yatırım beklemektedir. Biz bu açıdan girişimcilik programlarını çok önemsiyoruz. Bu girişimlerinden dolayı da KOSGEB, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD’a teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Genç girişimciler sertifikalarını Vali Ayvaz ve MÜSİAD Şube Başkan Kazım Aksoy’un elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz