Genç kadını öldürüp, konteynere atan sanığa iyi hal indirimi yapıldı

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, birlikte olduğu genç kadını öldürdükten sonra 5...

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında, birlikte olduğu genç kadını öldürdükten sonra 5 parçaya bölüp çöp koyteynerine atan sanık, müebbet hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalarda davranış ve tutumlarını iyi hal olarak değerlendirerek cezasını 25 yıla düşürdü. Sanık avukatı bu cezayı da ağır bularak temyize müracaat etti. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onarsa, yaklaşık 15 aydır tutuklu bulunan sanık yaklaşık 14,5 yıl yattıktan sonra tahliye edilecek.

29 Temmuz 2010 tarihinde, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde çöp konteynerinde belediye ekiplerince dizkapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş, tırnakları ojeli bir kadına ait iki bacak bulundu. Polis, ayak numarası 39 olan bacaklardan aldığı DNA’lardan, kentte kayıp ilanı verilen ailelerin kızlarının hiç birine ait olmadığını belirledi. Cinayetin bir başka şehirde işlenerek, bacakların Bursa’da atılmış olabilme ihtimaline karşın bacakları Ankara Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderdi. Yapılan çalışmalar neticesinde Bursa polisi kesik bacakla ilgili tüm ihtimalleri araştırdı. Vahşi cinayetten iki ay sonra Osman Taşkın isimli bir kişinin, eşinden altı yıldır ayrı yaşayan 1 çocuk annesi olan kardeşi Sevgi Taşkın’dan son iki aydır hiçbir haber alamadıklarını, hayatından endişe ettiklerini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunması, cinayetin aydınlanmasını sağladı. Aileden alınan DNA örneği ile kesik bacaktaki örnekler uyuşunca polis, önce bacakların kime ait olduğunu belirledi. Daha sonra genç kadının müzikhol işleten kendisi gibi eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk babası Bülent Kocaman’a ait işyerinde 9 aydır garson olarak çalıştığını, bu kişi ile aşk yaşadığını ortaya çıkardı. Kocaman çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Reklam
Reklam

BURSA'NIN MÜNEVVER KARABULUT OLAYI
Bursa'nın "Münevver Karabulut cinayeti" şeklinde basın yayın organlarına yansıyan olay mahkemeye taşındı. Kocaman hakkında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Balıkesir Cezaevi’nde kalan Kocaman, davanın ilk duruşmasına katılamadı. Cinayetin aydınlatılmasından 14 ay sonra mahkeme, sanığın cezasını açıkladı. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, son kez hakim önüne çıkan Kocaman’a, Sevgi Taşkın’ı öldürmekten önce ’müebbet’ hapis cezası verdi. Ancak, duruşmalarda davranış ve tutumları iyi hal olarak değerlendirilen Kocaman’ın cezası daha sonra 25 yıla düşürüldü. 25 yıla karşılık yaklaşık 16 yıl hapis yatması gereken sanık Bülent Kocaman, Yargıtay’ın kararı onaması halinde yaklaşık bir buçuk yıldır tutuklu kaldığı süre de hesaplandığında 14,5 yıl sonra tahliye edilecek.
Kocaman’ın avukatı ise kararı anında temyiz ettiklerini söyledi. Sanık avukatı Rıdvan Demircioğlu, “Cinayet tahrik sonucu işlenmiştir. Bize göre ceza 25 yılın da altında olmalıdır.” diyerek kararı temyize götüreceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz