Genç kareteciler, Bursa'ya madalya ile döndü

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları, tenis ve karate branşlarında kazandıkları başarılarıyla Bursa’nın göğsünü kabarttı.Küçük karateciler,...

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları, tenis ve karate branşlarında kazandıkları başarılarıyla Bursa’nın göğsünü kabarttı.
Küçük karateciler, Eskişehir’de yapılan şampiyonadan 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla dönerken; tenisçi Muazzez Demirci ise ‘12 Yaş Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Türkiye grubunda ikinciliğe adını yazdırdı.
Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü tenisçilerinden Muazzez Demirci, ‘12 Yaş Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Türkiye grubunda kazandığı ikincilikle bir ilke adını yazdırdı. Türkiye grubunda Macaristan ve İspanya’yı yenerek 2. olan Demirci, ilk kez kazanılan bu başarıyla Bursa’nın adını dünyaya duyurdu. Turnuvada Türkiye’nin aynı sıra Macaristan, Hırvatistan, İspanya, Fransa, Sırbistan, Finlandiya ve Estonya’dan tenisçiler de yarıştı.
Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün genç karatecileri de Bursa’nın spordaki başarısını perçinledi. Türkiye Karate Federasyonu tarafından 8 – 10 Temmuz tarihlerinde Eskişehir’de yapılan ‘Minik ve Yıldız Karate Şampiyonası’nda boy gösteren minik karateciler, performanslarıyla gönülleri fethetti. 60 ilden bin 500 sporcunun katıldığı şampiyonada Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları 4 madalya alarak kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Başarılı sporcular ‘Minik Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası’nda 1 altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazandı. 10 yaşındaki karateci Duhan Gümüş, minikler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. 12 yaşındaki Furkan İnan minikler kategorisinde Türkiye 2.’si olurken; aynı kategoride mücadele eden 12 yaşındaki Mustafa Yıldız da Türkiye 3.’lüğünü kazandı. Şampiyonaya katılan 14 yaşındaki Ömer Bayırlı da yıldız kategorisinde Türkiye 2.’si oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz