Genç Kaşifler Bilim Merkezi’nde

Mamak Kültür Merkezi Uygulamalı Bilim Merkezi, 11. Bilim Şenliği kapsamında birbirinden güzel etkinlikleri öğrencilerle paylaşmaya...

Mamak Kültür Merkezi Uygulamalı Bilim Merkezi, 11. Bilim Şenliği kapsamında birbirinden güzel etkinlikleri öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor.

Bilim ve Teknolojiye ilgi uyandırmak amaçlı, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri yakından görüp, uygulayarak takip etmelerini sağlayan merkezdeki düzenekleri Mamak Şehitler Ortaokulu’ndan 36 öğrenci görme fırsatı yakaladı. Merkezde bu kez boksör robotlar, hissedilir robot ve tank robotları görücüye çıktı. Robotların çalışma sistemleri öğrencilere Ar-Ge Mühendisi Mahir Feyzioğlu tarafından anlatıldı.

Reklam
Reklam

Robotların tasarımlarının ve programlarının yine öğrencilere ait olduğunu belirten Feyzioğlu, öğrencilere hızlı ve küçük robotların nasıl idare edileceğiyle birlikte robot oluşturma öğretisinin kazandırılacağını söyledi. Ankara’nın 3. büyük bilim merkezi olma özelliği taşıyan MKM Uygulamalı Bilim Merkezinde bugüne kadar Gök Bilim Şenliği, Alternatif Enerji, Robotlar Dünyası, Cam Teknolojileri, Buharlı Basınç Enerjisiyle Çalışan Lokomotifler, Hidrojenli Otomobiller, Kalp Davulu, Sinemanın Temel Prensibi, İnsansız Hava Aracı, Gözle Çalışan Bilgisayar ve Fotoğraf Çeken Robot gösteriye çıkan uygulamalar arasında. Bugüne kadar 30 bini aşkın öğrencinin ziyaret ettiği merkezin Ankara’daki okulların yanı sıra Mamak Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Bilfen Kolejleri ve Ankara TED Koleji de ziyaretçileri arasında. Ziyarete gelen öğrenciler interaktif bilim istasyonlarını uyguluyor ve dokunuyor. Zaman zaman da sinevizyon gösterisi eşliğinde bilimin eğlenceli yüzüyle tanışıyor. Bilim Merkezi’nin, fiziksel âlemi genç beyinlere aktarma noktasında bilimsel çalışmaların atölyesi olarak değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bilim insanlığın ortak malıdır. Keşfetmek, araştırmak, merak uyandırmak ve öğrencilerimizin derslerine birebir destek anlamında Bilim Merkezlerine ihtiyaç vardır. Ankara genelinde 3 büyük bilim merkezinden biri burası. Buluşları, öğrencilerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz