Genç Kaşiflerin Buluşları Patentle Korunuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük bilim şenliği olan ‘Bursa Bilim...

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük bilim şenliği olan ‘Bursa Bilim Şenliği’ne katılan gençlerin buluşları patentle koruma altına alındı.

‘Bursa Bilim Şenliği 2013’ün ardından 200 proje arasından öğretmenlerin belirlediği 11 projenin sahibi kişi ve kuruma düzenlenen törenle patentleri teslim edildi. Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Bilim ve Teknoloji Merkezi Proje Yürütücüsü Rıfat Bakan, iş birliği sayesinde ortaya güzel işler çıktığını söyledi. Bursa’da yapılan Bilim Şenliği’nin bir benzerinin Türkiye’de ve dünyada olmadığını belirten Bakan, okulların, kurumların, öğrencilerin ve vatandaşların şenliğe gösterdiği alakanın kendilerinin çok mutlu ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İlk, orta ve lise öğrencilerinin katıldığı şenliğe teknik meslek liselerinin ilgisinin sevindirici olduğunu anlatan Bakan, “Bilim Şenliği öğrencilerimizin bir şeyler yapabilme noktasında kendilerini görmesi için önemliydi. Ülkemizde ve şehrimizde birçok yetenekli insan var, ama bunların açığa çıkabileceği alanlar pek yok. Üstün zekalı çocuklarımızın bulunması, özel eğitim metotları geliştirilmesi gerekir. Çünkü asıl buluşları yapanlar bunlardır. Einstein gibi insanlar bizden de çıkmalı. Önümüzdeki yıl için hazırlıklara şimdiden başladık. Elde ettiğimiz başarılarla yetinemeyiz. Şenliğe katılan bütün eğitimcilere ve öğrencilere teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yunus Bulut ise, mesleki eğitim konusunda Bursa’nın yüzde 63 oranıyla Avrupa standartlarını yakaladığını açıkladı. Başarının sözde değil, çalışmalarda da kendisini göstermesi gerektiğini dile getiren Bulut, Bilim Şenliği’nin bunun öncülüğünü yaptığını söyledi.

Bilim Şenliği’nin patent sponsoru Guru Patent firmasının sahibi Mert Eren Ertural ise, Japonya’da öğrencilerin aldıkları yıllık patent sayısının Türkiye’de alınan toplam patent sayısının iki katı olduğunu hatırlattı. Bursa’daki hiçbir okuldan patent için para almadıklarını dile getiren Ertural, okulların patent başvurusunun geçen yıla göre artış gösterdiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından patent alan proje sahibi 5 endüstri meslek lisesi ve ortaokulun yetkililerine belgeleri teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: