Genç Kemancıdan Büyük Başarı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencisi Veriko Tcumburidze, dünyanın en prestijli klasik müzik yarışmalarından birisi...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencisi Veriko Tcumburidze, dünyanın en prestijli klasik müzik yarışmalarından birisi olan “7. Uluslararası Genç Müzisyenler Tchaikovsky Yarışması”nda Keman Dalı’nda birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, geleceğin starlarını belirleyen 7. Uluslararası Genç Müzisyenler Tchaikovsky Yarışması bu yıl 4-15 Eylül tarihleri arasında İsviçre’nin Montreux kentinde yapıldı. Dünyanın her yerinden elemeleri aşarak son aşamaya katılmaya hak kazanan 124 müzisyen, halka açık olarak yapılan etaplarda, piyano dalında Vladimir Ovchinnikov, keman dalında Viktor Tretyakov ve viyolonsel dalında Kırill Rodin başkanlığındaki jüriler tarafından değerlendirildi. MEÜ öğrencisi Veriko Tcumburidze de yarışmaya keman dalında Türkiye ve Gürcistan adına katıldı. ABD, Rusya, Almanya, Japonya, Çin, Kore ve Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden 28 kemancı ile yarışan 16 yaşındaki Tchumburidze, 7 kişilik yarışma jürisinin oybirliği ve en yüksek puanla birinci oldu. Yarışmada viyolonsel dalındaki birincilik ödülünü Noah Lee, piyano dalında ise Alexandr Kutuzov aldı.

Reklam
Reklam

Yarışmada birinci olanlar, 15 Eylül akşamı, Yuri Tkachenko şefliğinde, "Novaya Russiya" Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Stravinski Oditoryumu’nda bir gala konseri verdi. Konserin ardından aralarında Veriko Tchumbridze’nin de bulunduğu yarışmacılara ödülleri verildi.

Eğitimine 4 yaşında MEÜ Devlet Konservatuvarı’nda Selahattin Yunkuş’un öğrencisi olarak başlayan Veriko Tchumburidze, 2004 yılında Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda ve 2006’da Gürcistan Ulusal Yarışması’nda birincilik ödüllerini kazandı. Eskişehir Senfoni Orkestrası, MEÜ Akademik Oda Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserlerine solist olarak katıldı. MEÜ Devlet Konservatuarı’nda 9. sınıfta Lili Tchumubridze’nin öğrencisi olan Veriko Tchumburidze, 2010 yılından bu yana “Güher-Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” bursu kapsamında Viyana’da “Hochschule für Musik”de öğrenimine pedagog Prof. Dora Schwarzberg ile devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: