Genç kızlar intihara daha yatkın

ORDU (İHA) - Uzmanlar, intihar veya intihara teşebbüs edenlerin büyük bir kısmını genç kızların oluşturduğunu bildirdi.

Ordu Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Şenol Anaç, özellikle kırsal kesimde genç kızların büyük baskı altında olduğunu belirterek, "Televizyonlarda ve gazetelerde, dünyanın ve yaşam şartlarının değiştiği, her fırsatta deşifre ediliyor. Kırsal kesimdeki genç kızlar bundan etkileniyor ve baskıcı olmayan bir yaşam tarzı istiyor. Ancak bu kesimde genç kızlar ailelerinin istediği erkeklerle evlendiriliyor. Üstelik her zaman giyimlerine de karışılıyor. Bu durumdaki genç kız kendisini ifade edip sesini yükseltemiyor. Ailesi, sevdiği erkekle evlenmesine engel olununca da istenmeyen aile içi geçimsizlikler ortaya çıkıyor ve bu durum genç kızları intihara kadar götürebiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

"İNSANLAR DEPRESYON GEÇİRİYOR" Dr. Şenol Anaç, Türk insanının psikolojisinin de bozulmaya başladığına dikkat çekerek, Ordu'da 2002 yılının Ocak ayından Eylül ayı sonuna kadar olan 9 aylık süre içinde yaklaşık 6 bin kişinin psikolojik nedenlerle hastaneye başvurduğunu belirtti. İnsanların depresyon geçirdiğini ve bu yüzden sağlık kuruluşlarına başvuru sayısında artış gözlendiğini kaydeden Dr. Şenol Anaç, "Psikolojik sorunların başlıca sebepleri arasında eğitim düzeyinin alt seviyelerde olması, ortamın bozukluğu ve ekonomik sıkıntılardır. 2001 yılına oranla bu yıl psikolojik sebeplerle sağlık kuruluşlarına başvuran kişi sayısında yüzde 50 artış gözledik. İnsanlar depresyon geçiriyor" diye konuştu.

Bu arada, Ordu'da 2002 yılı Eylül ayında yaşanan 15 intihar olayında 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ordu Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'nın istatistiklerine göre, intihar eden veya intihara teşebbüs edenlerin yaşları 17 ile 69 yaş arasında değişiyor. 15 intihar olayının 9'u, yaşları 17-24 arasındaki genç kızlar tarafından gerçekleştirildi. Bunlardan sadece 1'i kurtarılabildi.

Reklam
Reklam