Genç liderler Çin'de toplanıyor

İSTANBUL(ANKA) - Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bünyesinde oluşturulan Genç Küresel Liderler Forumu'nun 2007 Zirvesi, Çin'in Dalian Bölgesinde 4- 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 61 ülkeden gelen 250 genç küresel liderin katılacağı zirveye, Türkiye'den de Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Saraylı, Boyner Sanayi İcra Kurulu Başkanı Osman Boyner ve Doç. Dr. Erdem Başçı katılacak.

TÜGİAD Başkanı Murat Saraylı, Genç Küresel Liderler Forumu 2007 Zirvesi'nin "Liderlik" konulu oturumunda geleceği yönlendirecek genç küresel liderlere Atatürk'ün vizyonunu ve Nutuk'u tanıtacak. Atatürk'ü sadece Türkiye'ye önderliği ile değil, diğer toplumlar ve dönemin siyasi tarihi üzerindeki etkileri ile bir dünya lideri olarak geniş vizyonuyla tanıtacak olan Saraylı, sunumunda Nutuk'tan örnekler vererek Milli Mücadeleyi anlatacak.

Reklam
Reklam

Genç Küresel Liderler, bu yıl Çin'in Dalian Bölgesinde 4- 8 Eylül arasında yapılacak zirvede Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) aynı tarih ve yerdeki toplantısına katılan dünya liderleriyle biraraya gelecek. Bu toplantıda 2030 yılında dünyadaki muhtemel genel eğilimler, sağlık, çevre, eğitim, kalkınma, küresel güvenlik, toplumsal değerler konuları masaya yatırılacak ve muhtemel gelişmeler ışığında gelecek öngörüleri tartışılacak.

İlk kez bir Asya ülkesinde düzenlenen toplantıya, Türkiye'den geçen yıl küresel lider olarak seçilen Avrupa Genç İşadamları Konfederasyonu (YES) ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Murat Saraylı'nın yanı sıra Doç. Dr. Erdem Başçı ve Boyner Sanayi İcra Kurulu Başkanı Osman Boyner gibi genç küresel liderler katılacak.

Öte yandan, dünyanın önde gelen ekonomi ve siyasi liderlerinin bir araya geldiği en geniş kapsamlı platform olan Dünya Ekonomik Forumu, bu yıl "Yeni Şampiyonlar" başlığı ile toplanacak. Dünya Ekonomik Forum'unda global iş çevrelerinin geleneksel üyeleri ile yeni aktörlerin bir araya gelmesi ve doğacak yeni işbirlikleri ile platformun daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. Yükselen şirketlerin CEO'larının davetli olduğu Çin Zirve'sinde daimi üyelerin yanı sıra uluslararası politikacılar, hükümet liderleri, şehirlerin, bölgelerin, devletlerin temsilcileri ve genç küresel liderler bir araya gelecek.

Reklam
Reklam