Genç modacı ayakta alkışlandı

İstanbul Fashion Week Ekim 2012 kapsamındaki EMRE ERDEMOĞLU tanıtımı ayakta alkışlandı.

Genç modacı ayakta alkışlandı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği organizasyonunda, Moda Tasarımcıları Derneği, Birleşmiş Markalar Derneği ve İstanbul Moda Akademisi işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Fashion Week Ekim 2012 kapsamındaki EMRE ERDEMOĞLU tanıtımı ayakta alkışlandı.

Türk modacılar, 2009 yılından bu yana devam eden ve yılda iki kez gerçekleştirilen İstanbul Fashion Week’te yerli ve uluslararası alanda tasarımlarını tanıttı. Adanalı genç modacı Emre Erdemoğlu da, "PLANOR" isimli koleksiyonunu İstanbul Fashion Week’te beğeniye sundu.

Reklam
Reklam

10-13 Ekim tarihleri arasında Emre Erdemoğlu'nun bu yıl 7’ncisi düzenlenen İstanbul Fashion Week için hazırladığı koleksiyon "PLANOR" konseptini taşıdı. Tasarımında tarihteki ilk yapısal dengeli uçak olan "Planör"ü işleyen Erdemoğlu, aynı zamanda bu tasarımla dramatik bir hayat hikayesini anlatan koleksiyona da imza atıyor. Otto Lilienthal'e ithaf edilen ve tamamı ince, yıkamalı gabardin ve uçak baskılı poplin kumaş kullanılarak hazırlanan bu özel koleksiyon toplam 70 parçadan oluşuyor.

Ana materyali Gabardin ve deriden oluşan koleksiyonda deri, file ve baskı gibi ufak detaylar ayrıca dikkat çekiyor. Askeri tonların ve pilot detaylarının kullanıldığı koleksiyonda deriden pilot şapkaları,

apoletli ceketler, pantolon, şort ve baskılı gömlekler yer alıyor.

Emre Erdemoğlu'nun bu yılki koleksiyonunda askeri tonlarını yıkanmış, vintage havasında göreceksiniz. Bej ve pro rengini indigo maviyle şiftleştirerek dinamik bir koleksiyon hazırlayan tasarımcı konseptine uygun hazırladığı uçak baskılarıyla göz dolduruyor.

Reklam
Reklam

PLANÖR koleksiyonun en özel parçaları ise tabi ki askeri tulumlar. Eski planör kanatlarından esinlenerek hazırlanan koleksiyonda kanat detaylarına sıkça rastlayacaksınız.

Ayrıca bu yılki defilenin ayakkabıları da Burçin Erdoğan tarafından özel olarak ürettirildi.

Emre Erdemoğlu'nun İstanbul Fashion Week kapsamındaki koleksiyonuna D'S Damat markası destek veriyor. Kareografisini Uğurkan Erez'in yaptığı defileye, Uğurkan Erez'den tam destek geldi. Ayrıca koleksiyon kumaşlarında Junior pala sponsorluk verirken, ünlü makyaj markası MAC makyajda sponsor oldu.

Emre Erdemoğlu Hakkında;

Emre Erdemoğlu, 1985 yılında Adana’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda bölümünü bitiren kariyerini yüksek lisans eğitimiyle sağlamlaştırarak başladı. Öğrencilik yıllarında Cemil İpekçi, Damat Tween, Taç Linens gibi markaların yanında stajlar yaptı. Okul sonrası

İstanbul Moda Akademisinde Styling eğitimi gören Erdemoğlu dergilere

styling yaptı. İlk Koleksiyonu "Sandık Lekesi" ile EİB Moda Tasarım yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Bunun üzerine ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödüller aldı. Ardından İtalya'ya davet edilen tasarımcı ilk defilesini İtalya'da gerçekleştirdi. Yurt içi ve dışında çeşitli fuar ve organizasyonlarda, defilelerde bir fiil yer aldı. Bu yıl İtalya'da 5. defilesini gerçekleştiren Emre Erdemoğlu son koleksiyonuyla "MOST CREATİVE COLLECTİON" ödülüne layık görüldü. İş hayatına Damat Tween'de devam eden Emre Erdemoğlu üç senedir aynı markaya koleksiyon hazırlamaktadır. Hazır giyim koleksiyonlarının yanı sıra keçeden hazırladığı, kumaş tasarımını da kendi yaptığı koleksiyonlarını yurt içi ve yurt dışı fuarlarında sergilemektedir. Tasarımcı 2013 Nisan ayında İtalya'da Haute couture koleksiyonunu sunacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: