Genç Müsiad’dan Ak Parti’ye Ziyaret

Genç MÜSİAD üyeleri AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı ziyaret etti. Yalçın, “20’inci yüzyıl...

Genç MÜSİAD üyeleri AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın’ı ziyaret etti. Yalçın, “20’inci yüzyıl savaş dönemiydi, ama 21’inci yüzyıl barış yüzyılı. Daha insani şeyler olacak diye bekliyoruz. Savaş ortamının getirdiği gerginlikler yerine barış getirdiği güzellikleri bekliyoruz. 21. yüzyıl kuşağı olan ortaokulda okuyan bir çocuğun gözüyle dünyaya bakabilmek lazım” dedi.

Genç MÜSİAD Bursa Şube Başkanı İzzet Şenocak ve yönetimini ağırlayan Yalçın, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yalçın, bu sürecinin sadece bölge illerine değil Bursa’ya da katkısı olacağını belirterek, “O bölgede Bursa ekonomisinin rekabet gücünü arttıracak fırsatlar var bence. Burada tekstil rekabetçi olmaktan çıkıyor. Bursa tekstil üretimi artık maliyetli durumda. Ama bölgedeki bir ilde çok uygun maliyetlerle avantajlı üretim modeline ulaşabilirsiniz. Buradan oraya işçi bile götürebilirsiniz. Çünkü orası artık yavaş yavaş cazibe alanı olmaya başlayacak. Bursa’da yaşayan birçok insan geri dönüş hazırlıkları yapıyor. Şimdi insanlar orada normal hayatlarına geri dönüyor. O bölgede hayvancılık muazzam bir patlama yapacak. Bursa’da belirli sektörler, o bölgede de aynı anda üretimi yapıp, buradaki fabrikasını muhafaza ederek, düşük teknoloji içeren bölümlerini o bölgeye alarak daha yüksek katma değer oluşturabilir. Bursa’da da daha ileri teknolojiye girebilir. Çözüm sürecinin Bursa ekonomisine rekabet gücü katacak.”

Reklam
Reklam

21’inci yüzyılın barış yüzyılı olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, “Gençlik bizim için çok önemli. Maalesef bir çok alanda olduğu gibi bu konuda da belirli bir stratejimiz olmadı. Yeni gençlik formatımız Türkiye’nin sigortası olacak. Bizim jenerasyon 20’inci yüzyıl mantığıyla büyüdü. 20’inci yüzyıl savaş dönemiydi, ama 21’inci yüzyıl barış yüzyılı. Daha insani şeyler olacak diye bekliyoruz. Savaş ortamının getirdiği gerginlikler yerine barış ortamının getirdiği güzellikleri bekliyoruz. Ortaokulda okuyan bir çocuğun gözüyle dünyaya bakabilmek gerekir. O çocukların hayallerini takip etmemiz lazım.”

Genç MÜSİAD Bursa Şube Başkanı İzzet Şenocak ise faaliyetleri hakkında İl Başkanı Sedat Yalçın’a bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: