Genç Ressamın Sergisi Bodrum’da Sanatseverlerle Buluşacak

Ressam Şule Dincel Sarıkaya’nın son çalışmalarının yer aldığı “Joker” isimli yeni resim sergisi, 26 Ekim-10...

Ressam Şule Dincel Sarıkaya’nın son çalışmalarının yer aldığı “Joker” isimli yeni resim sergisi, 26 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Yaptığı çalışmalarla, hem sanatseverlerin hem de medyanın ilgisini çeken, genç ressamlarımızdan Şule Dincel Sarıkaya, bu kez Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor. Çocukluğunda keşfettiği renklerin dünyasını, üniversite yıllarında profesyonelliğe dönüştürmeye başlayan sanatçı, içsel duygularını resimlerinde samimi ve güçlü bir dille anlatıyor. Sarıkaya, genellikle perspektif kurallarını kullanmıyor. Zayıf, kemikli ellere ve ayaklara sahip, yanaklarında kullanılan kırmızılıklarla canlılığın anlatıldığı kendine özgü figürlerinde izleyiciyi resmin detayından çok bütününü görmeye yönelten etkiler sunuyor.

Reklam
Reklam

Sanatçının son dönem çalışmalarında sürekli kullandığı iskambil kartları, zarlar ve satranç taşları dikkat çekiyor. Şule Dincel Sarıkaya’nın resimlerinde, Van Gogh, Egon Schiele, Picasso, Matisse gibi sanatçıların etkilerini de görmekteyiz.

Şule Dincel Sarıkaya Bodrum Nurol Sanat Galerisi’ndeki sergisinin ardından 4-9 Aralık 2012 tarihleri arasında, dünyanın en büyük sanat fuarlarından biri olan “Miami River Art Fair”de davet edildiği Art Basel Haftası’nda yer alacak. Genç sanatçı, fuara katılan ilk Türk Ressam olma özelliğini taşıyor. Fuara katılan yaklaşık 200 sanatçıdan öne çıkan ilk 7 ressam arasında yer alan sanatçı, Miami River Sanat Fuarı’nda yer alacak bazı çalışmalarını Nurol Sanat Galerisi’nde sergileyerek, Bodrum’daki sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Şule Dincel Sarıkaya’nın “Joker” Resim Sergisi, 26 Ekim Cuma günü saat 18.30’da Oasis Alışveriş, Kültür ve Eğlence Merkezi, Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde düzenlenecek bir kokteylle açılacak ve 10 Kasım tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: