Genç şairler şiirleriyle Denizli’yi anlattı

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği "Denizli" konulu şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere...

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin düzenlediği "Denizli" konulu şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Törene Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak, “Biz çocukların ve gençlerin gözüyle Denizli’yi görmek istedik. Denizli’nin sahip olduğu değerleri, şiir tadında sunmak istedik.” dedi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da bu yarışmayla edebiyat alanında insanın doğrudan duygularına hitap eden en güzel tarz şiirin, kendine has güzellikleriyle her noktasında insana farklı duygular yaşattığını ifade etti. Zolan, “Kentsel ve sosyal alanda gerçekleştirilen projeler, uygulamalar bu kente çok şey katıyor. Biz de elimizden geldiğince onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu yarışma da o güzelliklerden bir tanesi. Edebiyat alanının bu güzel tarzını Denizli’nin güzellikleriyle buluşturmuş olmaktan son derece mutluyuz. Bizim gibi Denizli’ye sevdalı, bizim gibi ona hizmet etmek için çalışan genç arkadaşların ortaya çıkardıkları eserler inanılmaz güzellikte. Denizli’nin değerlerinin anlatıldığı bu eserleri, Denizli Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında bir kitapta toplayacak ve şiir severlerle buluşturacağız. İstiyoruz ki bu üretimler gelecek nesillere de ulaştırılabilsin.” dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmaya ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflardan 99, lise ve dengi okullardan 43, üniversiteden 38 öğrenci katıldı. Toplamda 180 eserin bulunduğu yarışmada Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Şerif Kutludağ, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, şair öğretmen Fahrettin Koyuncu ve şair psikolog Can Sinanoğlu’dan oluşan jürinin belirlediği üç kategoride ilk dörde giren eserler, sahipleri tarafından sahnede seslendirildi. Dizüstü bilgisayar, fotoğraf makinesi ve MP3 müzik çalardan oluşan ödüller ise protokol üyeleri tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: