Genç-Sen’lilerden YÖK protestosu

Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup öğrenci, YÖK’ün kapatılması isteğiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı. Taksim Meydanı’nda...

Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi bir grup öğrenci, YÖK’ün kapatılması isteğiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı. Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapan grup, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın görev süresinin bugün itibariyle dolduğunu hatırlatarak, darbe ürünü olarak gösterdikleri YÖK’ün kapatılmasını istedi.
YÖK’ün kapatılması isteğiyle Galatasaray Meydanı’nda toplanan Genç-Sen üyesi bir grup öğrenci Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. ‘YÖK’e yeni başkan atanmasını kabul etmiyoruz. YÖK’ü kapattıracağız. İşsizlik ve YÖK’e karşı gençler meydana’ yazılı pankart taşıyan öğrenciler ‘Ferman devletinse üniversiteler bizimdir’ , ‘500 öğrenci hala tutukluysa YÖK’ü kapatacağız’ , ‘Öğrenciler aç mezunlar işsiz’ yazılı dövizler taşıdı.
Taksim Meydanı’na ulaşan grup, ‘YÖK’ü kaldırtacağız’ , ‘Eğitim haktır satılamaz’ , ‘Darbeciler içeri öğrenciler dışarı’ , ‘Üniversiteler çok bilimsellik yok’ , ‘YÖK’ü kaldırmaya gençler meydanlara’ , ‘Ferman devletinse üniversiteler bizimdir’ şeklinde sloganlar attı.
Grup adına bir basın açıklaması yapan İlke Acar, bugün itibariyle YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın görev süresinin dolduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 Eylül darbesinden kalma yetkisiyle YÖK’e yeni başkan atayacağını belirten Acar, “Ancak bizler YÖK’e yeni başkan değil, YÖK’ün kapatılmasını istiyoruz. Bu istek üniversitelerde okurken geleceksizlikle karşı karşıya kalan tüm gençlerin talebidir ve biz YÖK’ü kapattıracağız.” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz