Genç Siviller: "yassıada, Demokrasi Adası"

Genç Siviller 27 Mayıs 1960 darbesinin 52. yıl dönümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'ya...

Genç Siviller 27 Mayıs 1960 darbesinin 52. yıl dönümünde Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada'ya gitti. Yassı adanın demokrasi adası olmasını isteyen Genç Siviller, 27 Mayıs yargılamasın yapıldığı salona kapısına "Yassıada, demokrasi adası" yazılı tabela astı.

Genç Siviller isimli bir grubun öncülüğünde, çok sayıda vatandaşında katılımıyla 27 Mayıs 1960 darbesi nedeniyle yargılanan ve idam cezasına çarptırılan dönemin başbakanı Adnan Menderes'in yargılandığı ve idam edildiği Yassıada'ya gitti. Öğle saatlerinde Kabataş İskelesi'nden hareket eden kalabalığa, Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Osman Can ve 27 Mayıs Araştırma Komisyonu Üyesi Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da katıldı.

Reklam
Reklam

Motorda bir açıklama yapan Osman Can, "27 Mayısın darbesinin 52. yıldönümünde Türkiye yeni bir anayasa sürecine hazırlanıyor. Türkiye yeni bir anayasa yaptığını iddia ediyor. Siyasi partiler 2011 seçimlerine doğru yeni bir anayasa sözü verdiler. Bunun için çalışıyor görünüyorlar. Yeni bir anayasayı neden yapıyoruz? Eski anayasal düzeni geride bırakmak için yapıyoruz. Peki nedir geride bırakmak istediğimiz şey? Bunun cevabını bulabilmemiz için 27 Mayıs 1960 darbesine bakmamız gerekiyor" dedi.

Grup Yassıada'ya geldikten sonra yargılamanın yapıldığı salona girdi. Salonu dikkatle inceleyen grup, burada fotoğraflar çekti. Yassıada'nın demokrasi adası olmasını isteyen Genç Siviller, 27 Mayıs yargılamasının yapıldığı salonun kapısına "Yassıada, demokrasi adası" yazılı tabela astı. Grup tekrar motorla İstanbul'a döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: