Genç Sultanlar Slovenya'ya Da Acımadı

Salon: TVF BaşkentHakemler: Agnieszka Mıchlıc (Polonya), Nadezda Kozlova (Rusya)Türkiye: Çağla, Şeyma, Ceyda, Aslı, Kübra, Damla,...

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Agnieszka Mıchlıc (Polonya), Nadezda Kozlova (Rusya)
Türkiye: Çağla, Şeyma, Ceyda, Aslı, Kübra, Damla, Dilara (Libero), Ecem, Didem, Ece, Ceylan.
Slovenya: Kulej , Najdic , Blange , Planınsec, Mlakar, Scuka, Kusar(Libero), Ferlinc, Mori, Kolbl.
Setler: 23-25 , 17-25, 25-17, 25-12, 16-14

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası Finallerinin üçüncü gününde Türkiye müthiş bir geri dönüşe imza atarak 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada Slovenya’yı 3-2 mağlup etmeyi başladı.

Karşılaşmaya Çağla’nın başarılı servisleri ile başlayan Milli Takım, Kübra’nın bloklardaki kurduğu üstünlükle birinci setin ilk teknik molasını 8-4 önde tamamladı. Molanın ardından bu kez Slovenya iyi servisler atarak milli takımın iyi hücum yapmasını engelledi ve skorda dengeyi sağladı (11-11). Setin devamında manşet hataları yanında hücumlardaki etkisizliği nedeniyle ikinci teknik molaya 16-14 önde giren rakip takım, seti 25-23 kazandı.

Reklam
Reklam

Milli takım ikinci sete de istediği gibi başlayamadı. Slovenya etkili oyuncuları Blange ve Planinsec ile hücumlarda etkili oynadı. Pasör Najdic oyunu iyi yönlendirdi. Manşette istediği verimi alamayan milli takım 16-11 geride tamamladığı ikinci teknik molanın ardından seti de 25-17 kaybetti.

Üçüncü sete Genç Milliler oldukça istekli başladı. İyi servis atıp, hücumlarda da kısa topları sayıya çevirdi. Setin ilk teknik molasını 8-1, ikinci molayı da 16-8 önde tamamlayan Genç Sultanlar seti 25-17 kazandı.

Dördüncü sete iyi başlayan takım 4-1 öne geçti. Ortadan ve köşelerden iyi hücumlar yapan Genç Milliler, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Sahadaki takım uyum sağlayınca 12-6’da Slovenya molası geldi. Etkili ve akıllı hücumlara iyi savunma da eklenince ikinci teknik mola ekibin 16-7 üstünlüğünde geçildi. Oyunun karakteristiğinde bundan sonra bir değişiklik olmadı, Şeyma’nın smaçı ile seti 25-12 kazanan Ay-Yıldızlılar 2-2’lik eşitliği sağladı ve maçı final setine taşıdı.

Final setinde de üstün performansını serileyen Genç Sultanlar son seti de 16-14 alarak karşılaşması 3-2 kazandı. Bu sonuçla Türkiye oynadığı 3 maçı da kazanarak şampiyonada yoluna namağlup devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: