Genç Tema Etkinliğe Doymadı

TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes...

TEMA Vakfı Kayseri İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç TEMA Kayseri ve ERÜ Yeşil Nefes Ağaçlandırma Kulübü öğrencileri Dünya Çevre Günü Kutlamaları kapsamında bir dizi çalışma yürüttü.

Etkinliklerin birinci gününde, Kayseri Valiliğini ziyaretle başlayan etkinlik Minik TEMA öğrencilerinin ‘Geri Dönüşüm Kıyafet Defilesi’ ile devam etti. Minik TEMA Kayseri Koordinatörü Başakpınar İÖO öğretmeni Sibel Akgün’ ün organize ettiği defile halk tarafından büyük ilgi gördü. Kutlamaların devamında Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çadırında stant açarak gün boyu çevre konulu tanıtımlar yapan çevreciler stant ziyaretine gelen halka ücretsiz çiçek dağıtımı yaptılar.

Reklam
Reklam

Etkinliğin ikinci gününde Minik TEMA, Genç TEMA ve ERÜ Yeşil Nefes öğrencileri Beştepeler Mesire alanında ‘Temiz Türkiyem’ konulu gezi gözlem ve incelemelerde bulundular. Etkinlik çerçevesinde Minik TEMA öğrencileri ağaçlara kuş yuvaları astılar, TEMA Gözlem Kutuları ile doğada bulunan yaprak, karınca ve toprak gibi varlıkları incelediler.

TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği adına konuşan Abdulkadir Dağlı, sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluğunun, çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu söyledi. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesinin günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığını anlatan Dağlı, şöyle konuştu:

“Toprak, hava ve su kendi kendini temizleyebilen bir yapıya sahiptir ama insanların aşırı ve bilinçsizce kirletmelerine ve tahribine karşı kendilerini savunamaz hale geldi.Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak adına, yeşil alanları ve doğayı koruyup çoğaltmak gerekir dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çevre Koordinatörü Hakan Tatlı ise “Gelişen teknolojinin yaşamamıza getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bu gelişmelerin, gerek kırsal, gerek kentsel alanlarda olsun, doğal kaynakları bozduğu su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği son yıllarda inkâr edilemez bir gerçek haline dönüşmüştür." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çevre temizliğini topluca yapan öğrenciler daha sonra Melikgazi Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi’ne bir ziyaret düzenlendi. Ziyarete ev sahipliği yapan Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç öğrencilerle yakından ilgilendi. Tesisleri bizzat gezdirdikten sonra Minik TEMA’ lı öğrencilere çeşitli hediyeler veren Büyükkılıç, “Bu tür ziyaretler çocuklarımızın çevre eğitimi ve çevre kültürü kazanmalarında büyük fayda sağlamaktadır.” dedi. Kutlamaların devamında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda ‘Geçmişten Günümüze Çevre Sorunu’ konulu konferans düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: