Gençay Gürsoy: Somut Barışa Müzakerelerle Geçilmeli

İnsan Hakları Derneği (İHD) Üyesi Gençay Gürsoy, Kürt sorununda somut barışın sağlanması için müzakerelerin tekrar...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Üyesi Gençay Gürsoy, Kürt sorununda somut barışın sağlanması için müzakerelerin tekrar başlaması gerektiğini söyledi. Yetkililerin ölü adetleri üzerinde hesaplamalar yaptığını savunan Gürsoy, “Yetkililer yaptıkları yanlışı konuşmalarındaki gaflarla daha tahammül edilemez hale getiriyorlar. Yürütülen politikalar derhal değiştirilmeli, soyut barış değil somut barışa müzakerelerle geçilmeli.” dedi.

Beyoğlu’nda Cezayir Toplantı Salonu’nda Halkların Demokratik Kongresi, milletvekilleri Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder'in katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Gençay Gürsoy, PKK ile yaşanan çatışmaların artık sürekli bir hal aldığını belirtti. Türkiye’nin son günlerde yaşadığı problemlerin tahmin edilemez dereceye ulaştığını dile getiren Gürsoy, “İnsanlar Doğu'da o savaş ortamında neler olduğunu bilmiyor. Devlet ve medya oradaki durumu yansıtmıyor. Orada çocukları askerlik yapan diğer vatandaşlar, oradaki herhangi bir numarayı arayıp çocuklarının durumunu soruyor. Bu durumun ciddiyetini çok açık olarak göstermektedir. Yetkililer ölü adetleri üzerinde hesaplamalar yapıyor. Bu şekilde yaptıkları yanlışı konuşmalarındaki gaflarla daha tahammül edilemez hale getiriyorlar. Yürütülen politikalar derhal değiştirilmeli, soyut barış değil; somut barışa müzakerelerle geçilmeli.” diye konuştu.

Toplantının bir diğer konuşmacısı Levent Tüzel de, AK Parti yönetiminin sözünde durmadığını ileri sürdü. Türkiye’nin 90’lı yıllara doğru sürüklendiğini savunan Tüzel, “PKK’nın yaptığı mücadeleyi başka devletlerin yardımına bağlamak doğru değildir. Onların destekçisi Kürt halkı ve emekçi diğer insanlardır. Bu mücadele barış için yapılan bir mücadeledir. Barışı isteyen herkes bu mücadeleye destek vermektedir. Bugün yaşanan bu mücadelenin durması ayrımcılığı körükleyen bu politikaların değişmesine bağlıdır. Ülke yürütülen bugünkü politikalar halkın birbirine düşürmektedir. Adli olaylar kimlik kavgasına dönüşmektedir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: