Gençler Balkan Atletizm Şampiyonası'na Doğru

EDİRNE (AA) - Yunanistan'ın Serres kentinde gerçekleştirilecek Gençler Balkan Atletizm Şampiyonası'na katılacak Genç Milli Takım kafilesi, Edirne'den yola çıktı.

EDİRNE - Yunanistan'ın Serres kentinde gerçekleştirilecek Gençler Balkan Atletizm Şampiyonası'na katılacak Genç Milli Takım kafilesi, Edirne'den yola çıktı. Hazırlıklarını tamamlayan kafile, Edirne'de bir gün konakladı. Sporcular, yola çıkmadan önce Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şükrü Paşa Atletizm Sahası'nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Kafile Başkanı Salih Natur, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu gerçekleşecek şampiyonada 55 milli sporcunun yarışacağını söyledi. Şampiyonaya 13 ülkeden, 18-20 yaş arasındaki sporcuların katılacağını, müsabakalarda Türkiye'nin ise 28 erkek ve 27 kadın sporcuyla temsil edileceğini belirten Natur, şöyle konuştu: "Bu yarışmadaki amacımız tabii ki şampiyonluk ya da en azından ilk üçe girebilmektir. Dünya Gençler Şampiyonası'nın barajını geçen sporcularımız var. Onları bu şampiyonaya getirmedik. Büyük şampiyonaya hazırlanıyorlar. Bu kafile de dünya gençler barajını geçmek için sporcularımızın son şansları. Bu yarışmada da inşallah birkaç sporcumuz dünya gençler barajını geçerse onları da büyük şampiyonaya, Türkiye'yi temsilen göndereceğiz. Amacımız barajı geçmemiş sporcularımıza fırsat tanımaktır." Genç Milli Takım Kafilesi, açıklamanın ardından iki otobüsle şampiyonanın yapılacağı Yunanistan'ın Serres kentine hareket etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: