Gençler Kur’an-ı Kerim’in Anlamıyla Buluşuyor

Adıyaman Saffan Eğitim, Gençlik ve Spor Derneği (Saffan-Der) tarafından, "Kur'an-ı Kerim’in Anlamıyla Buluşmak" adlı etkinlik...

Adıyaman Saffan Eğitim, Gençlik ve Spor Derneği (Saffan-Der) tarafından, "Kur'an-ı Kerim’in Anlamıyla Buluşmak" adlı etkinlik düzenlendi.

Adıyaman’da ilk defa, "Kur'an-ı Kerim’in Anlamıyla Buluşmak" adlı sınav düzenlendi. Düzenlenen sınava bin 100 öğrenci katılırken, Adıyaman’da 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen sınavla, öğrencilere Kur’an-ı Kerim’i tanıtmak amaçlanıyor.

Saffan-Der Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Özçakmakcı, “Bu sınavın ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu sınav üç aşamadan oluşuyor. Birinci aşama test sınavı şeklinde ve bu sınava şu an bin 100 civarında öğrenci katıldı. Bu sınavda ilk 50’ye giren öğrencilerimiz yarı finalde yarışacaklar. Bu 50 kişi de yarışacak ilk üçe girmeye çalışacaklar. Birinci öğrencimize 2 bin TL, ikinci öğrencimize bin 500 TL, üçüncü öğrencimize ise bin TL ödül vereceğiz. Amacımız; ilimizde gençlerimize Kur’an-ı Kerim’i tanıtmak, O’nun anlamını içlerine sindirmek, Kur’an-ı Kerim’in ahlakıyla ahlaklanmış yeni nesiller yetiştirmek gayesindeyiz. Saffan-Der olarak Adıyaman’da bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Bu yarışmaya büyük ilgi gösterildi. 14 Nisan'a kadar müracaatlarını alacağımız ve Türkiye genelinde yapılacak olan 'ilmihal yarışmamız' 16 Mayıs tarihinde olacak. Bunun ödülü ise umre ziyaretleri, diz üstü bilgisayarlar, cep telefonları ve kitap setleri olacak. Müracaatları internet sitemizden ya da derneğimize gelerek yapabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: