Gençler, meslek öğrenmek için sanayicinin düzenlediği kursa başladı

Türkiye’de sanayinin en büyük eksikliklerinden biri olan ara eleman sorununa çözüm amacıyal kurulan BTSO Eğitim...

Türkiye’de sanayinin en büyük eksikliklerinden biri olan ara eleman sorununa çözüm amacıyal kurulan BTSO Eğitim Vakfı, BUTGEM’in yeni eğitim öğretim döneminde açtığı kurslara başvuran bin 459 kişiden 464’ü eğitimlerine başladı.
BUTGEM’e gösterilen bu ilgiye ilişkin görüşlerini açıklayan BTSO Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, ticaret ve sanayi kenti olan, üretimin başkenti durumundaki Bursa’da sanayicilerin ihtiyaçlarını bilerek gerçekleştirilen kursların isabetli olduğunu, bu kurslara gösterilen taleplerden anlaşılabileceğini kaydetti.
Eğitimlere olan ilgiden son derece memnun olduklarını kaydeden Parseker, “Eğitimler sonunda sanayinin ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirerek hem işgücü talebini karşılayacağız, hem de işsizlik sorununa bir nebze de olsa çözüm getirmiş olacağız.” dedi.
Bu arada, BUTGEM’den yapılan açıklamaya göre, 464 kursiyere meslek kazandıracak olan yeni eğitim dönemi açılış töreni de 18 Ekim 2011 Salı günü saat 11.00’de Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BTSO Eğitim Vakfı’nda gerçekleştirilecek. BUTGEM’in açmış olduğu kurslara göre öğrenci dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
"Metal kalıp tasarımı (20), sac metal kalıp tasarımı (20), makine tasarımı (20), CNC freze operatörlüğü (11), CNC operatörlüğü-meslek edinme (31), CNC operatörlüğü-meslek geliştirme (28), CNC sac şekillendirme operatörlüğü (12), CAD CAM 1-topsolid-autocad (20), CAD CAM 2-solidworsk-solidcam-autocad (20), yazılım uzmanlığı (40), web tasarımı (20), boya baskı desen tasarımı (20), jakarlı ve armürlü dokuma kumaş desinatörlüğü-meslek edinme (20), jakarlı ve armürlü dok. kum. des.- meslek geliştirme (20), jakarlı ve armürlü dok. kum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz