Gençler, Polonya'da Madalya İçin Kulaç Atacak

Türkiye Paletli Yüzme Gençler Milli Takımı, gelecek hafta Polonya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençler Paletli Yüzme...

Türkiye Paletli Yüzme Gençler Milli Takımı, gelecek hafta Polonya’da gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’na hazırlanıyorlar.

Polonya’da 8-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Türkiye Paletli Yüzme Gençler Milli Takımı sporcuları, madalyalar için Londra’da kulaç atacaklar.

Genç Milli Takımlar Yüzme Antrenörü Cüneyt Şipal, 12 sporcu ile Londra’ya gideceklerini belirtirken, hedeflerinin finalde yüzerek madalyalar almak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Şipal, yaptığı konuşmada, “Ülkemizi 12 sporculu Avrupa Gençler Şampiyonası’na katılacağız. Bu sporcularımızdan bir tanesi Ordu Su Sporları Kulübü sporcusu Muhammet Sina Ertekin olacak ama bizim amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, bayrağımızı en üst düzeye çıkartıp madalya ile dönebilmektir. Bu zamana kadar bu bazı eksikliklerden dolayı mümkün olmamış fakat milli takım antrenörü olarak bu eksiklikleri biraz olsun giderebilirsem final yüzebilirsek çok mutlu olacağım. Gece gündüz çalışıyoruz. Sabah-akşam antrenman yapıyoruz. Milli takım ile beraber bu çıtayı uluslar arası düzeye yükselteceğimizi inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın hazırlıklarını antrenörü Cüneyt Şipal ile birlikte Ordu'da sürdüren, Fenerbahçe yüzme okullarında eğitim alan Ordu Su Sporları Kulübü sporcusu Muhammet Sina Ertekin, hedefinin madalya olduğunu belirterek, “İki ay önce Ordu’da yapılan Türkiye Gençler Şampiyonası’nda 200 metrede birinci oldum. Gaziantep, İstanbul illeri dışında Karadenizli olarak altın madalya alan tek sporcuyum. Buradaki organizasyonun ardından Bursa ilinde düzenlenen seçmelerde milli takıma girdim. 9 Temmuz’da Avrupa Gençler Şampiyonası var. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bu gurur ve heyecan verici bir şey. Amacım Gençlerde final yüzmek. Madalyada alırsam mutlu olacağım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Öte yandan, milli sporcular yarın İstanbul'da kampa girecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: